Борщова заправка на зиму: простий рецепт
Рецепт борщової заправки зараз шукає чимало господинь, аби зробити смачні заготовки на зиму.
Тому розповімо, як приготувати борщову заправку на зиму вдома з 3 кг буряків. Цим рецептом поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Приготування займе близько 3 годин. Однак вийде одразу 15 порцій борщової заправки.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти
- буряк — 3 кг;
- морква — 1,8 кг;
- ріпчаста цибуля — 1,5 кг;
- томатна паста — 600 г;
- рослинна олія — 900 мл;
- воді — 3 л;
- сіль — 6 столових ложок
- цукор — 6 столових ложок;
- перець горошком — близько 40-45 штук;
- часник — 18-20 зубчиків;
- лавровий лист — 15 штук;
- оцет — 18 столових ложок.
Читайте також:
Борщова заправка на зиму: рецепт
- Для початку підготуйте банки і кришки. Їх треба добре простерилізувати. Обирайте невеликі банки, аби в них помістилась одна порція борщової заправки.
- Боряк та моркву помийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю поріжте кубиками. Налийте олію у велику каструлю з товстим дном і добре розігрійте. Всипте у каструлю овочі і тушкуйте близько 15 хвилин.
- Додайте до овочів томатну пасту, перемішайте і продовжуйте тушкувати близько 7 хвилин.
- Потім влийте у каструлю воду, додайте сіль, цукор, давровий лист, перець і перемішайте. Все разом тушкуйте близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Додайте до заправки подрібнений часник і оцет. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
- Коли борщова заправка на зиму буде готова, то розкладіть її у стерилізовані банки і міцно закрутіть кришками. Зберігайте у прохолодному й темному місці.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт в’ялених томатів.