Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Борщова заправка на зиму: простий рецепт

Рецепт борщової заправки

Рецепт борщової заправки зараз шукає чимало господинь, аби зробити смачні заготовки на зиму.

Тому розповімо, як приготувати борщову заправку на зиму вдома з 3 кг буряків. Цим рецептом поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Приготування займе близько 3 годин. Однак вийде одразу 15 порцій борщової заправки.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти

  • буряк — 3 кг;
  • морква — 1,8 кг;
  • ріпчаста цибуля — 1,5 кг;
  • томатна паста — 600 г;
  • рослинна олія — 900 мл;
  • воді — 3 л;
  • сіль — 6 столових ложок
  • цукор — 6 столових ложок;
  • перець горошком — близько 40-45 штук;
  • часник — 18-20 зубчиків;
  • лавровий лист — 15 штук;
  • оцет — 18 столових ложок.
Читайте також:
Домашній кетчуп на зиму: простий рецепт із помідорів
Реклама

Борщова заправка на зиму: рецепт

  1. Для початку підготуйте банки і кришки. Їх треба добре простерилізувати. Обирайте невеликі банки, аби в них помістилась одна порція борщової заправки.
  2. Боряк та моркву помийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю поріжте кубиками. Налийте олію у велику каструлю з товстим дном і добре розігрійте. Всипте у каструлю овочі і тушкуйте близько 15 хвилин.
  3. Додайте до овочів томатну пасту, перемішайте і продовжуйте тушкувати близько 7 хвилин.
  4. Потім влийте у каструлю воду, додайте сіль, цукор, давровий лист, перець і перемішайте. Все разом тушкуйте близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Додайте до заправки подрібнений часник і оцет. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
  6. Коли борщова заправка на зиму буде готова, то розкладіть її у стерилізовані банки і міцно закрутіть кришками. Зберігайте у прохолодному й темному місці.

Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт в’ялених томатів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно