Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яблучний пиріг — хіт осені: класичний рецепт запіканки до столу

Яблучний пиріг — хіт осені: класичний рецепт запіканки до столу

Рецепт, як готується класичний яблучний пиріг. Також подаємо список інгредієнтів, які необхідні для приготування.

Класичний яблучний пиріг можна приготувати дуже легко. Щоправда, знадобиться трохи часу, адже потрібно і тісто приготувати, і спекти.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом знадобляться такі інгредієнти:

  • 4-5 великих яблук (краще кисло-солодких сортів),
  • 250 грамів борошна,
  • 150 грамів вершкового масла,
  • 100 грамів цукру,
  • 2 курячі яйця,
  • 1 чайна ложка кориці,
  • ½ чайної ложки розпушувача,
  • дрібка солі,
  • 1 столова ложка лимонного соку.
Реклама
Читайте також:
Печені яблука — рецепт: дорослі хвалитимуть, а діти будуть в захваті

Готуємо яблучний пиріг

  • Почніть з просіювання борошна в глибоку миску, додайте до нього дрібку солі та розпушувач.
  • Поріжте холодне масло на маленькі кубики і додайте до борошна. Швидкими рухами пальців змішуйте масло з борошном, поки не отримаєте крихти.
  • Додайте одне яйце і трохи води (приблизно 2-3 столові ложки), щоб зібрати тісто в кулю. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  • Поки тісто охолоджується, займіться яблуками. Почистьте їх від шкірки, видаліть серцевину і поріжте на тонкі скибочки.
  • Покладіть яблука в миску, полийте лимонним соком, щоб вони не потемніли, додайте цукор та корицю. Добре перемішайте.
  • Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на тонкий пласт. Викладіть його у форму для випічки, залишивши трохи тіста для верхівки пирога.
  • Наповніть форму яблучною начинкою.
  • Залишене тісто можна розкачати та нарізати смужками, щоб прикрасити пиріг зверху у вигляді решітки.
  • Змастіть верх пирога збитим яйцем для рум’яної скоринки та поставте в розігріту до 180°C духовку на 45-50 хвилин, поки тісто не стане золотистим, а яблука — ніжними.
Реклама

Раніше видання розповідало, як готується шарлотка з яблуками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно