Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати батат в духовці: смачний рецепт від відомого кулінара

Як приготувати батат в духовці: смачний рецепт від відомого кулінара

Як приготувати батат в духовці: смачний рецепт від відомого кулінара

Чимало українців полюбляють готувати страви із картоплі. Проте дедалі частіше на прилавках супермаркетів та ринків можна помітити овоч, який зовні дещо нагадує картоплю, — батат.

Батат ще називають солодкою картоплею, однак за своєю структурою він більше схожий на моркву. Із батата можна приготувати дуже смачний гарнір, наприклад, до м’яса або ж риби. Тому сьогодні розповімо, як приготувати батат в духовці.

ВІДЕО ДНЯ

Цей рецепт опублікував відомий український кулінар Євген Клопотенко. Рецепт запеченого батату простий і не потребує багато часу на його приготування.

Інгредієнти:

  • батат — 400 грамів;
  • лимон — 1 штука;
  • соняшникова олія — 2 столові ложки;
  • сіль — за смаком.
Реклама
Читайте також:
В’ялені томати: простий рецепт із помідорів

Запечений батат в духовці: покроковий рецепт

  1. Очистьте батат. Розріжте його навпіл поздовж, а потім — півкільцями. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. У ємність викладіть нарізаний батат. Влийте олію, посоліть. Далі добряче перемішайте.
  3. Помийте лимон і наріжте його скибочками. Але трохи тонкішими, ніж батат.
  4. У форму для запікання викладіть батат, перекладаючи його лимоном. Тобто шматок батату, далі шматок лимону, далі знову шматок батату. Накрийте все фольгою і поставте у розігріту духовку. Запікайте близько 30 хвилин.
  5. Коли батат готовий, дістаньте його із духовки і поставте на тарілку. Його можна їсти або разом із лимоном, або ж прибрати лимон. Запечений батат також можна посипати тертим сиром чи дрібно нарізаною зеленню.
Реклама

Нагадаємо, раніше ми публікували смачний рецепт рулетиків із баклажанів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно