Як приготувати імбирне печиво вдома: покроковий рецепт
Імбирне печиво дуже часто готують на новорічно-різдвяні свята. Подаємо рецепт, як його спекти.
Головною родзинкою імбирного печива є спеції: імбир, кориця, мускатний горіх, а іноді й гвоздика. Воно може бути різноманітним за формою — від класичних кружечків до святкових фігурок.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти для приготування:
- 2 склянки борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 1 чайна ложка меленої кориці,
- 1 чайна ложка меленого імбиру,
- 0,5 чайної ложки мускатного горіха,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 100 г вершкового масла,
- 0,5 склянки цукру,
- 1 яйце,
- 2 столові ложки меду.
Як приготувати імбирне печиво — покроковий рецепт
- У великій мисці змішайте борошно, розпушувач і спеції (корицю, імбир, мускатний горіх і сіль).
- В іншій мисці збийте вершкове масло з цукром до кремоподібної консистенції. Додайте яйце та мед, добре перемішайте. Поступово всипайте сухі інгредієнти, замішуючи однорідне тісто.
- Якщо тісто занадто липке, можна додати трохи борошна. Після цього обгорніть його харчовою плівкою і відправте до холодильника на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на поверхні, присипаній борошном, до товщини близько 5 мм. Можна використовувати формочки для печива (сердечка, зірочки чи навіть прості кружечки), щоб вирізати фігурки.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером, залишаючи між ними трохи місця, бо вони трохи збільшаться в розмірах під час випікання.
- Поставте печиво в духовку та випікайте приблизно 8-10 хвилин. Не пересмажуйте — краї мають лише злегка підрум’янитись. Дістаньте деко, дайте печиву охолонути кілька хвилин.
Раніше видання розповідало, як вдома приготувати цукрове печиво.