Як вибрати і купити солодкі мандарини: 4 ознаки, які варто врахувати
Разом із зимою розпочався і сезон мандаринів. Саме взимку на них найбільший попит, тож прилавки магазинів та ринків рясніють цими цитрусовими.
Але важливо знати, як правильно обирати мандарини, аби вони були стиглими та солодкими. Для цього варто дотримуватись кількох рекомендацій. Далі розповімо детальніше про 4 ознаки, на які слід звернути увагу, щоб купити солодкі та стиглі фрукти, а не кислі мандарини.
ВІДЕО ДНЯПо-перше, варто звернути увагу на шкірку. Слід обирати мандарини із гладенькою та блискучою шкіркою. Це вказує на те, що фрукт вже достиг і має насичений солодкий смак. Натомість не варто обирати фрукти, шкірка яких тьмяна чи зморшкувата. Уважно дивіться, чи нема на мандаринах м’яких плям. Бо якщо вони є, то фрукт зіпсований і купувати такі мандарини точно не потрібно.
По-друге, дивіться на колір шкірки. У стиглого мандарина вона має бути яскравого помаранчевого кольору. Таке забарвлення вказує і на те, що мандарин буде солодким. Якщо ж шкірка має зеленуватий відтінок або ж тьмяна, то це свідчить про те, що фрукт ще не достиг і буде кислуватим.
По-третє, спробуйте відчути аромат цитрусового. У стиглих мандаринів він дуже яскраво виражений. Якщо ж аромату нема або ж запах взагалі неприємний, то не купуйте такі фрукти. Бо вони ще не достигли або ж зіпсувались.
РекламаПо-четверте, звернуть увагу на вагу. Якщо мандарин здається важчим за свій розмір, то він буде більш соковитим. Якщо ж легшим, то соку у цьому фрукті зовсім мало, він буде несмачним та сухим.
До речі, нещодавно видання писало про те, чим корисні мандарини та що буде, якщо з’їсти їх занадто багато.