Рецепт Панеттоне: як приготувати італійську паску вдома

Ніжна та смачна паска урізноманітнить свято й здивує гостей.
Панеттоне — це рецепт італійської випічки, яка зовні схожа на паску. В Італії його готують до Різдва, але в Україні ця випічка популярна саме у великодній період. Часто в магазинах можна знайти справжні панеттоне, які досить дорогі. Якщо ви хочете спробувати італійську випічку, то можете приготувати її вдома.
ВІДЕО ДНЯПриготування цього тіста відрізняється від звичних рецептів, якими звикли користуватися українські господині. Проте смак панеттоне здивує ваших гостей.
РекламаПокроковий рецепт панеттоне
Підготуйте такі інгредієнти:
- 600 г борошна,
- 250 г масла,
- 190 мл молока,
- 4 яйця,
- 2 яєчні жовтки,
- 100 г цукру,
- 0,5 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. ваніліну,
- 12 г сухих дріжджів,
- 1 апельсин,
- 200 г родзинок чи сухофруктів.
Підігрійте молоко, щоб воно було теплим, і додайте до нього дріжджі, сіль та 1 ложку цукру. Перемішайте та зачекайте, щоб опара забродила. Далі додайте 2 яйця та половину борошна. Ретельно все перемішайте.
Візьміть окрему миску, додайте до неї 2 жовтки, цукор, масло і ванілін. Цю суміш перемішайте й додайте в опару, після чого розбийте ще 2 яйця й з’єднайте їх з отриманою сумішшю. Останній етап — просійте борошно, яке залишилося, і замісіть тісто. Залиште його в теплому місці на 40 хвилин. Коли тісто збільшиться вдвічі, додайте до нього родзинки та цедру апельсина.
Поділіть тісто та викладіть його у підготовлені форми для випікання. Пам’ятайте, що форму треба заповнювати на третину, оскільки тісто ще підніметься. Залиште ще на 30 хвилин і можете ставити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин, а готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
РекламаЗверху панеттоне нічим не прикрашають, але ви можете це зробити. Зокрема, раніше видання публікувало рецепт глазурі на паску.