Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рецепт Панеттоне: як приготувати італійську паску вдома

Рецепт Панеттоне

Ніжна та смачна паска урізноманітнить свято й здивує гостей.

Панеттоне — це рецепт італійської випічки, яка зовні схожа на паску. В Італії його готують до Різдва, але в Україні ця випічка популярна саме у великодній період. Часто в магазинах можна знайти справжні панеттоне, які досить дорогі. Якщо ви хочете спробувати італійську випічку, то можете приготувати її вдома.

ВІДЕО ДНЯ

Приготування цього тіста відрізняється від звичних рецептів, якими звикли користуватися українські господині. Проте смак панеттоне здивує ваших гостей.

Читайте також:
Чи будуть вихідні на Великдень: скільки днів відпочиватимуть українці
Реклама

Покроковий рецепт панеттоне

Підготуйте такі інгредієнти:

  • 600 г борошна,
  • 250 г масла,
  • 190 мл молока,
  • 4 яйця,
  • 2 яєчні жовтки,
  • 100 г цукру,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. ваніліну,
  • 12 г сухих дріжджів,
  • 1 апельсин,
  • 200 г родзинок чи сухофруктів.
Реклама

Підігрійте молоко, щоб воно було теплим, і додайте до нього дріжджі, сіль та 1 ложку цукру. Перемішайте та зачекайте, щоб опара забродила. Далі додайте 2 яйця та половину борошна. Ретельно все перемішайте.

Візьміть окрему миску, додайте до неї 2 жовтки, цукор, масло і ванілін. Цю суміш перемішайте й додайте в опару, після чого розбийте ще 2 яйця й з’єднайте їх з отриманою сумішшю. Останній етап — просійте борошно, яке залишилося, і замісіть тісто. Залиште його в теплому місці на 40 хвилин. Коли тісто збільшиться вдвічі, додайте до нього родзинки та цедру апельсина.

Поділіть тісто та викладіть його у підготовлені форми для випікання. Пам’ятайте, що форму треба заповнювати на третину, оскільки тісто ще підніметься. Залиште ще на 30 хвилин і можете ставити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин, а готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Реклама

Зверху панеттоне нічим не прикрашають, але ви можете це зробити. Зокрема, раніше видання публікувало рецепт глазурі на паску.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно