У чому користь черемші та як її готувати

Читайте, які страви можна приготувати з черемші та у чому її переваги.
Черемшу в народі ще називають диким часником. Ця рослина занесена до Червоної книги, і її не можна зривати та продавати. Ті, хто вирощує її на своєму городі, також не мають права займатися продажем рослини — за це передбачено штраф.
ВІДЕО ДНЯНе дарма існують такі заборони, адже черемша містить корисні та поживні речовини, а також вітаміни, необхідні організму. Багато дієтологів рекомендують та схвалюють вживання цієї рослини. Дикий часник покращує процес травлення їжі та підтримує здорову мікрофлору кишківника.
РекламаСтрави з черемші
Ви можете приготувати легкий дієтичний салат з черемші. Для цього потрібно:
- 50 г черемші,
- 1 яйце,
- 1 огірок,
- 1 помідор,
- оливкова олія,
- сіль та перець за смаком.
Огірок, помідор та яйце поріжте кубиками та викладіть у миску. Листя черемші дрібно наріжте й додайте до овочів. Зверху полийте оливковою олією, посоліть та поперчіть. Ви також можете додати будь-які інші інгредієнти до салату.
Також можна зробити смачний соус із черемші. Для цього подрібніть її в блендері разом із 200 г сметани чи грецького йогурту. Додайте туди кріп, петрушку, огірок та приправи за смаком. Цей соус можна подавати до основних страв.
Подрібнену черемшу можна додавати до картоплі, тіста, піци, супів, намазки тощо. Рослина лише підсилює смак і забезпечує організм вітамінами.
РекламаНагадуємо рецепт пісного салату за 15 хвилин з інгредієнтів, які є у кожного.