Стало відомо, чому не можна додавати мед в гарячу воду

Читайте, коли варто додавати мед у чай, щоб зберегти його корисні властивості.
Багато хто при застуді використовує мед. Люди вважають, що гарячий чай з медом стимулює швидке одужання та ефективно бореться з простудою. Проте це не зовсім так, оскільки кидати мед у гарячу воду не потрібно. Таким чином ви відразу позбавляєте напій корисних властивостей.
ВІДЕО ДНЯЦе навіть небезпечно, оскільки в окропі з меду виділяються шкідливі канцерогенні речовини для організму. Однак не варто позбавляти себе задоволення від чашки чаю з медом, адже є метод, як уникнути небезпеки.
Чому не можна кидати мед в гарячу воду
Основні причини полягають у втраті корисних властивостей, впливі на смак та появі алергічних реакцій. Якщо ви кладете ложку меду в щойно заварений чай, то при високій температурі мед втрачає свої вітаміни і ферменти. Також зміниться смак самого напою — він стає неприємним.
Багато людей вважають, що мед — це чудова альтернатива цукру, адже він корисний та некалорійний. Проте варто бути обережним, адже, як ми бачимо, загроза існує. Якщо ви не хочете позбавлятися звички пити чай з медом, то варто знайти інший підхід до цього. Вам просто потрібно почекати, щоб напій охолов, та безпосередньо перед вживанням додати ложку меду.
РекламаТаким чином напій принесе користь:
- збагатить організм вітамінами,
- позбавить від болю в горлі,
- заспокоїть нервову систему,
- поліпшить кровообіг,
- зміцнить імунітет.
Для більшого ефекту можете додати скибочку лимона, що лише підсилить смак.
РекламаНагадуємо, як зрозуміти, що мед зіпсувався та чи взагалі таке може бути.