Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Навіщо протирають сковорідку олією перед зберіганням: забутий метод наших бабусь

Навіщо протирають сковорідку олією перед зберіганням: забутий метод наших бабусь

Як правильно зберігати сковорідку

Інформація про старий кухонний прийом, за допомогою якого можна захистити сковорідку від іржі, запобігти тріщинам і деформації тощо.

Кухонне приладдя має властивість псуватися. Час не стоїть на місці, а сковорідка на кухні зношується при кожному використанні. Але чи можна продовжити її термін служби? Звичайно, що так. І цим простим методом користувалися ще наші бабусі.

ВІДЕО ДНЯ

Суть полягає в тому, щоб протирати сковорідку олією. Комусь може здатися, що це неправильно і посудина буде псуватися, вкриватися пліснявою, проте це не так. Більш детально про це — далі в публікації.

Читайте також:
Чому губкою радять не мити посуд: вона має одну суттєву небезпеку
Реклама

Як правильно зберігати сковорідку

Тож, якщо ви маєте на меті захистити сковорідку від іржі, запобігти утворенню тріщин на ній і деформації, а також зберегти антипригарний шар, вам варто протирати її олією перед зберіганням. Особливо це стосується металевих чи чавунних сковорідок.

Справа в тому, що тонкий шар олії створює захисну плівку, яка не дає волозі проникати до металу. Звісно, краще брати рафіновану олію без запаху. Окрім того, протирання олією щоразу після миття робить поверхню гладкою і запобігає прилипанням їжі. Якщо виконувати цю процедуру регулярно, тріщини також не утворюватимуться.

Реклама

Дотримуйтеся простих рекомендацій:

  • помийте сковорідку,
  • добре висушіть її,
  • налийте кілька крапель олії,
  • протріть внутрішню поверхню рушником чи серветкою.

На поверхні має утворитися легкий, майже непомітний шар олії. Головне при цьому — не накривати сковорідку кришкою. Її потрібно поставити в сухе затемнене місце і там зберігати. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, ви продовжите термін служби улюбленої сковорідки на роки.

Реклама

Нагадуємо, як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно