Навіщо протирають сковорідку олією перед зберіганням: забутий метод наших бабусь

Інформація про старий кухонний прийом, за допомогою якого можна захистити сковорідку від іржі, запобігти тріщинам і деформації тощо.
Кухонне приладдя має властивість псуватися. Час не стоїть на місці, а сковорідка на кухні зношується при кожному використанні. Але чи можна продовжити її термін служби? Звичайно, що так. І цим простим методом користувалися ще наші бабусі.
ВІДЕО ДНЯСуть полягає в тому, щоб протирати сковорідку олією. Комусь може здатися, що це неправильно і посудина буде псуватися, вкриватися пліснявою, проте це не так. Більш детально про це — далі в публікації.
РекламаЯк правильно зберігати сковорідку
Тож, якщо ви маєте на меті захистити сковорідку від іржі, запобігти утворенню тріщин на ній і деформації, а також зберегти антипригарний шар, вам варто протирати її олією перед зберіганням. Особливо це стосується металевих чи чавунних сковорідок.
Справа в тому, що тонкий шар олії створює захисну плівку, яка не дає волозі проникати до металу. Звісно, краще брати рафіновану олію без запаху. Окрім того, протирання олією щоразу після миття робить поверхню гладкою і запобігає прилипанням їжі. Якщо виконувати цю процедуру регулярно, тріщини також не утворюватимуться.
РекламаДотримуйтеся простих рекомендацій:
- помийте сковорідку,
- добре висушіть її,
- налийте кілька крапель олії,
- протріть внутрішню поверхню рушником чи серветкою.
На поверхні має утворитися легкий, майже непомітний шар олії. Головне при цьому — не накривати сковорідку кришкою. Її потрібно поставити в сухе затемнене місце і там зберігати. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, ви продовжите термін служби улюбленої сковорідки на роки.
РекламаНагадуємо, як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі.