Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шовковиця — чим корисна та кому варто споживати кожного дня

Шовковиця — чим корисна та кому варто споживати кожного дня

Шовковиця приносить користь для здоров’я людини. Це за умови, що її споживання є в межах норми. Розповідаємо про цю солодку ягоду.

Шовковиця буває трьох кольорів — біла, червона та чорна, але за поживними властивостями вони схожі. В усіх є вітамін С, залізо, калій, вітаміни K і Е, а також антиоксиданти, що захищають організм від стресу й підтримують імунітет. Вони ще роблять шкіру більш здоровою, допомагають судинам і зберігають кістки міцними.

ВІДЕО ДНЯ

Соковиті плоди шовковиці складаються на 88 % з води й містять близько 43 калорій на 100 г. Вони мають невелику кількість вуглеводів, переважно у вигляді глюкози й фруктози, а також трохи клітковини, білка та лише 0,4 % жирів.

Читайте також:
У чому користь червоного буряка: чому варто їсти навіть без спецій
Реклама

Дослідження показують, що шовковиця сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину та загального жиру в організмі, що позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Хоча шовковиця загалом безпечна, є декілька нюансів. При індивідуальній алергії на неї або пилок тутового дерева варто бути обережним. Вона може знижувати рівень цукру, тому людям із діабетом слід вживати її помірно й стежити за реакцією організму. Також після операцій краще утриматися від її вживання через здатність розширювати судини й знижувати тиск.

Реклама

Про користь шовковиці говорять ще й у контексті здоров’я очей. Флавоноїди, що містяться у шовковиці, допомагають захищати зір і можуть уповільнити появу вікових захворювань очей, які часто виникають у людей середнього та старшого віку. Також завдяки вмісту вітаміну С, ця ягода може знижувати ймовірність розвитку катаракти.

Для підвищення загального тонусу ягоду радять споживати кожного дня, але в помірних кількостях.

Раніше видання розповідало, чим корисний гранат.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно