Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Малина у своєму соку на зиму: найпростіший рецепт солодкої закрутки

Малина у своєму соку на зиму: найпростіший рецепт солодкої закрутки

Малина у своєму соку на зиму
Фото: РІО Бердичів

Малинове варення на зиму можна приготувати кількома способами. І один з них — малина у своєму соку, рецепт якого ми наразі публікуємо.

Зараз самий час робити заготівлі малини на зиму. Традиційно українці роблять з неї варення або ж заморожують у контейнерах. Щодо варення, то його можна робити за традиційним рецептом, спробувати новинки на кшталт малина з бананом або приготувати її у власному соку.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі ми поговоримо саме про третій варіант, який якнайкраще зберігає користь літньої ягоди.

До того ж він потребує лише трьох інгредієнтів:

Реклама
  • 2,5 кг малини,
  • від 1,2 до 1,5 кг цукру,
  • дрібки лимонної кислоти.

Рецепт, як готується малина у своєму соку на зиму

  1. Переберіть малину, щоб вона була чистою від листочків, залишків пагонів та іншого сміття. Відкиньте також надгнивші плоди або пошкоджені пліснявою (якщо такі є).
  2. Висипте її у глибоку миску та товкачкою для картоплі гарно розімніть.
  3. Посипте цукром та додайте лимонну кислоту. Ще раз перетріть малину з цукром.
    Такий вигляд має перетерта малина
    Такий вигляд має перетерта малина Фото: РІО Бердичів
  4. Поставте на повільний вогонь, щоб приготувати варення.
  5. Під час варіння добре слідкуйте за сумішшю, бо вона може «втекти». Знімайте пінку та помішуйте. Варити від моменту закипання потрібно близько 15 хв.
  6. Далі розкладіть у простерилізовані банки та закрутіть.
Реклама

Користь малинового варення

Здавна його використовують для лікування застуд. Мабуть, кожен з дитинства знає про чай з малиною як ефективний засіб при нежиті, коли болить горло та підвищена температура тіла.

Малинове варення багате вітамінами C, K, A, вітаміни групи B. А ще містить фолієву кислоту та мінерали, такі як калій, магній та марганець, які зміцнюють імунну систему та підтримують загальний стан здоров’я.

Антиоксиданти, якими багата малина, можуть допомогти зменшити запалення в організмі.

Реклама

Раніше видання публікувало давній рецепт малинового варення, яке вариться з цукром у пропорції 2:1. Якщо його готувати у два етапи, то воно вийде доволі густим.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно