Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як варити абрикосове варення: простий рецепт, який складається лише із 3 інгредієнтів

Як варити абрикосове варення: простий рецепт, який складається лише із 3 інгредієнтів

Абрикосове варення з апельсином: рецепт

Цей рецепт абрикосового варення простий у приготуванні, але дуже популярний серед господинь. Адже знадобиться всього кілька інгредієнтів і трохи часу. У публікації детально розповідаємо, як варити абрикосове варення.

Влітку у самому розпалі сезон консервації. Господині готують варення з різноманітних фруктів, аби взимку ласувати смаколиками. І одним із головних смаколиків є варення з абрикосів. Сьогодні пропонуємо перевірений рецепт варення, яке виходить дуже смачним та з легкою кислинкою. Воно чудово підійде до млинців, сирників, кексів, пирогів чи просто до чаю.

ВІДЕО ДНЯ

Абрикосове варення з апельсинами

Для приготування знадобляться тільки три інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів;
  • 1-2 невеликі апельсини;
  • 0,8 кг білого цукру.
Реклама
Читайте також:
Малина у своєму соку на зиму: найпростіший рецепт солодкої закрутки

Як варити абрикосове варення — покроковий рецепт

  1. Спочатку треба помити фрукти і видалити кісточки. Абрикоси слід нарізати невеликим кубиком.
  2. Поставити нарізані фрукти у велику каструлю, посипати цукром і залишити на декілька годин.
  3. Апельсини треба почистити, розділити на частини, прибрати білі плівки та кісточки. Далі м’якоть цитрусових потрібно перебити у блендері і додати в каструлю до абрикосів.
  4. Наступний крок — поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Але важливо, щоб варення варилось на невеликому вогні. Варити смаколик треба протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Далі варення треба розкласти по стерилізованим банкам і щільно закрити кришками. Краще обирати невеликі банки, аби однієї баночки вистачало для начинки до млинців чи кексів.
  6. Банки треба перевернути догори дном і накрити ковдрою. Після того, як варення з абрикосів та апельсинів охолоне, його треба переставити у прохолодне місце.
Реклама

Користь варення з абрикосів

Воно містить чимало вітамінів: групи А, В, С, Н, У, З, а також фосфор, калій і залізо. Його варто вживати при застуді та серцево-судинних захворюваннях, але у помірних кількостях.

Також варто вживати таке варення, адже воно робить волосся здоровим та густим, а шкіру — гладкою і шовковистою.

Нагадаємо, раніше видання публікувало три легкі рецепти літніх салатів із огірків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно