Як варити абрикосове варення: простий рецепт, який складається лише із 3 інгредієнтів

Цей рецепт абрикосового варення простий у приготуванні, але дуже популярний серед господинь. Адже знадобиться всього кілька інгредієнтів і трохи часу. У публікації детально розповідаємо, як варити абрикосове варення.
Влітку у самому розпалі сезон консервації. Господині готують варення з різноманітних фруктів, аби взимку ласувати смаколиками. І одним із головних смаколиків є варення з абрикосів. Сьогодні пропонуємо перевірений рецепт варення, яке виходить дуже смачним та з легкою кислинкою. Воно чудово підійде до млинців, сирників, кексів, пирогів чи просто до чаю.
ВІДЕО ДНЯАбрикосове варення з апельсинами
Для приготування знадобляться тільки три інгредієнти:
- 1 кг абрикосів;
- 1-2 невеликі апельсини;
- 0,8 кг білого цукру.
Як варити абрикосове варення — покроковий рецепт
- Спочатку треба помити фрукти і видалити кісточки. Абрикоси слід нарізати невеликим кубиком.
- Поставити нарізані фрукти у велику каструлю, посипати цукром і залишити на декілька годин.
- Апельсини треба почистити, розділити на частини, прибрати білі плівки та кісточки. Далі м’якоть цитрусових потрібно перебити у блендері і додати в каструлю до абрикосів.
- Наступний крок — поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Але важливо, щоб варення варилось на невеликому вогні. Варити смаколик треба протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи.
- Далі варення треба розкласти по стерилізованим банкам і щільно закрити кришками. Краще обирати невеликі банки, аби однієї баночки вистачало для начинки до млинців чи кексів.
- Банки треба перевернути догори дном і накрити ковдрою. Після того, як варення з абрикосів та апельсинів охолоне, його треба переставити у прохолодне місце.
Користь варення з абрикосів
Воно містить чимало вітамінів: групи А, В, С, Н, У, З, а також фосфор, калій і залізо. Його варто вживати при застуді та серцево-судинних захворюваннях, але у помірних кількостях.
Також варто вживати таке варення, адже воно робить волосся здоровим та густим, а шкіру — гладкою і шовковистою.
Нагадаємо, раніше видання публікувало три легкі рецепти літніх салатів із огірків.