Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати маринад для помідорів: пропорції на 1 літр води

Як приготувати маринад для помідорів: пропорції на 1 літр води

Універсальний рецепт маринаду для помідорів, який можна приготувати з легкістю. Скільки додати оцту, солі та цукру на 1 літр води.

Класичний рецепт маринаду підходить для будь-яких помідорів, чи то повністю спілих (соковитих), чи трохи зеленуватих.

ВІДЕО ДНЯ

Необхідні інгредієнти на 1 літр маринаду:

  • вода — 1 літр,
  • сіль — 1 ст. л,
  • цукор — 3 ст. л (можна регулювати),
  • оцет 9% — 1 ст. л,
  • часник — 3 зубчики,
  • парасолька кропу — 1 шт.,
  • гвоздика — 2 суцвіття,
  • запашний перець — 3-5 горошин,
  • листя вишні, смородини, лавровий лист, хрін, чорний перець — за бажанням.
Реклама
Читайте також:
Маринад для огірків, який завжди вдається: скільки класти солі, цукру та оцту на 1 літр

Рецепт маринаду для помідорів

У каструлі змішайте воду, сіль і цукор. Доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет — важливо робити це в самому кінці, щоби зберегти аромат.

Реклама

У списку інгредієнтів ви побачили й безліч інших «доповнювачів». Всіх їх потрібно поставити в банку з помідорами. Тільки в цьому разі, коли їх аромати змішаються, маринад отримає повний смак.

Загалом смак маринаду можна регулювати. Зазвичай для помідорів його роблять трішки солодшим, ніж для огірків. Ось саме кількістю цукру і доведіть його під свій смак. Але базова пропорція така: 1 столова ложка солі + 1 столова ложка цукру на 1 літр води. Далі спробуйте маринад на смак перед заливкою. Додавайте по ложці цукру або солі, поки не досягнете бажаного смаку.

Завжди стерилізуйте банки та кришки — це головна умова безпечного консервування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно