Як приготувати маринад для помідорів: пропорції на 1 літр води

Універсальний рецепт маринаду для помідорів, який можна приготувати з легкістю. Скільки додати оцту, солі та цукру на 1 літр води.
Класичний рецепт маринаду підходить для будь-яких помідорів, чи то повністю спілих (соковитих), чи трохи зеленуватих.
ВІДЕО ДНЯНеобхідні інгредієнти на 1 літр маринаду:
- вода — 1 літр,
- сіль — 1 ст. л,
- цукор — 3 ст. л (можна регулювати),
- оцет 9% — 1 ст. л,
- часник — 3 зубчики,
- парасолька кропу — 1 шт.,
- гвоздика — 2 суцвіття,
- запашний перець — 3-5 горошин,
- листя вишні, смородини, лавровий лист, хрін, чорний перець — за бажанням.
Рецепт маринаду для помідорів
У каструлі змішайте воду, сіль і цукор. Доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет — важливо робити це в самому кінці, щоби зберегти аромат.
РекламаУ списку інгредієнтів ви побачили й безліч інших «доповнювачів». Всіх їх потрібно поставити в банку з помідорами. Тільки в цьому разі, коли їх аромати змішаються, маринад отримає повний смак.
Загалом смак маринаду можна регулювати. Зазвичай для помідорів його роблять трішки солодшим, ніж для огірків. Ось саме кількістю цукру і доведіть його під свій смак. Але базова пропорція така: 1 столова ложка солі + 1 столова ложка цукру на 1 літр води. Далі спробуйте маринад на смак перед заливкою. Додавайте по ложці цукру або солі, поки не досягнете бажаного смаку.
Завжди стерилізуйте банки та кришки — це головна умова безпечного консервування.