Рецепт квашених баклажанів з часником: скільки варити, щоб вони не «розлізлись»

Як приготувати смачну осінню закуску — публікуємо рецепт квашених баклажанів з часником.
Серед різноманіття рецептів квашених баклажанів легко розгубитися. Одні радять смажити, інші — відразу закладати на просолювання, а хтось радить обійтися без відварювання.
ВІДЕО ДНЯПроте існує перевірений часом спосіб, який використовували ще господині минулих поколінь. Його суть — у правильній підготовці баклажанів перед заквашуванням.
РекламаВажливим моментом є вибір термічної обробки. Баклажани можна:
- відварити у підсоленій воді (до 20 хвилин),
- запекти у духовці (до 30 хвилин),
- або ж скористатися мікрохвильовкою (7-8 хвилин).
Готовність визначають за простою ознакою: якщо овоч легко проколюється сірником — час знімати з вогню чи витягати з печі.
Як квасити баклажани
Після варіння баклажани злегка віджимають, щоб прибрати зайву рідину та гіркоту, а потім заливають спеціальним розсолом. Якщо запікали, то віджимати не потрібно.
Для розсолу використовують воду, сіль, лавровий лист, перець горошком і коріандр (за бажанням). Зваріть його та дайте остигнути до теплого стану.
Обов’язковий етап — нашпигування баклажанів часником (по 1-2 зубчики на кожен плід).

Процес ферментації триває не менше двох тижнів. Готові квашені баклажани подають із соняшниковою олією, свіжою цибулею та зеленню, найчастіше з відвареною картоплею.
Насамкінець опублікуємо обсяг інгредієнтів для приготування однієї порції. Для розсолу:
- літр чистої води,
- столова ложка-півтори солі,
- 1-2 лаврові листки,
- 6 горошин чорного перцю.
Раніше видання публікувало рецепт аджики на зиму з помідорів та яблук.