Яка користь груші та чи можна багато їсти цих фруктів

Груша має неабияку користь для організму. Це якщо її споживати в міру та з дотриманням рекомендацій. Що буде, якщо її споживати у великій кількості, читайте у статті.
Наукові дослідження підтверджують, що регулярне вживання цих фруктів може позитивно впливати на здоров’я, адже вони насичені вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами.
ВІДЕО ДНЯУ середньому плід вагою близько 178 грамів містить приблизно 150 грамів води, 27 грамів вуглеводів та близько 6 грамів клітковини. Калорійність становить лише 57 ккал на 100 грамів.
У такій порції міститься 9% денної норми вітаміну C, 7% вітаміну K, 16% міді та 4% калію. Крім того, у грушах є невеликі дози фолієвої кислоти, вітаміну А та ніацину, які відповідають за енергетичний обмін, регенерацію клітин та підтримку здоров’я шкіри.
РекламаОсобливу увагу варто звернути на вміст міді та калію. Перша необхідна для роботи нервової системи, імунітету та метаболізму холестерину, тоді як калій підтримує нормальне скорочення м’язів і стабільну роботу серця.
Користь груші для здоров’я доведена численними дослідженнями. Завдяки високому вмісту клітковини вона сприяє нормальному травленню, допомагає при закрепах і позитивно впливає на стан кишківника.
Втім, навіть найкорисніший продукт варто споживати в міру. Лікарі радять обмежитися трьома грушами на день. Надлишок клітковини може спричинити розлади травлення — здуття, діарею чи газоутворення.
Надмірне споживання калорій із фруктів теж здатне негативно позначитися на вазі. Крім того, велика кількість вітаміну С або калію може викликати небажані реакції: від нудоти й головного болю до різкого зниження тиску.
Нагадаємо інформацію, чи можна їсти багато винограду.