Як приготувати гарбузовий крем-суп із сочевицею: рецепт смачної осінньої страви

Важко уявити собі осінь без страв із гарбуза, адже він не тільки дуже корисний, а ще й неймовірно смачний.
Рецептів страв із гарбуза є чимало і цієї осені варто спробувати приготувати хоча б частину з них. Сьогодні ж пропонуємо рецепт гарбузового крем-супу із сочевицею. Цю страву пропонує приготувати знаний український кулінар Євген Клопотенко.
ВІДЕО ДНЯСам процес приготування займе менше години. Тому пропонуємо підготувати всі необхідні інгредієнти і починати готувати крем-суп.
РекламаДля приготування потрібні такі інгредієнти:
- гарбуз — 450 г;
- морква — 1,5 шт.;
- червона сочевиця — 150 г;
- цибуля — 1,5 шт.;
- вода — 450 мл;
- олія — 3 ст. л.;
- вершки 20% — 75 мл;
- мускатний горіх — ½ ч. л;
- сіль за смаком.
Гарбузовий крем-суп із сочевицею — рецепт
Перш за все треба почистити і нарізати кубиком гарбуз. Далі треба помістити його у каструлю, залити водою так, аби вона повністю покривала гарбуз. Варити його треба на середньому вогні близько 10-12 хвилин.
Далі треба постистити та порізати моркву і цибулю. Наступний крок — впродовж 5-7 хвилин пасерувати овочі на олії. Після цього слід додати їх до гарбуза.
Далі у каструлю з овочами потрібно налити 450 мл води і додати промиту сочевицю. Все це слід варити на малому вогні впродовж 20-25 хвилин.
Наступне, що варто зробити, це додати вершки, мускатний горіх та сіль. Далі всю масу треба добре перебити блендером до однорідного стану. Аби не було грудочок та шматочків.
Потім треба дати крем-супу трошки настоятися. А далі його можна подавати. Клопотенко радить перед подачею прикрасити крем-суп з гарбуза вершками і зеленню. Смачного.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як квасити капусту на зиму в банках.