Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати гарбузовий крем-суп із сочевицею: рецепт смачної осінньої страви

Як приготувати гарбузовий крем-суп із сочевицею: рецепт смачної осінньої страви

Гарбузовий крем-суп із сочевицею

Важко уявити собі осінь без страв із гарбуза, адже він не тільки дуже корисний, а ще й неймовірно смачний.

Рецептів страв із гарбуза є чимало і цієї осені варто спробувати приготувати хоча б частину з них. Сьогодні ж пропонуємо рецепт гарбузового крем-супу із сочевицею. Цю страву пропонує приготувати знаний український кулінар Євген Клопотенко.

ВІДЕО ДНЯ

Сам процес приготування займе менше години. Тому пропонуємо підготувати всі необхідні інгредієнти і починати готувати крем-суп.

Читайте також:
На Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні — рецепт
Реклама

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз — 450 г;
  • морква — 1,5 шт.;
  • червона сочевиця — 150 г;
  • цибуля — 1,5 шт.;
  • вода — 450 мл;
  • олія — 3 ст. л.;
  • вершки 20% — 75 мл;
  • мускатний горіх — ½ ч. л;
  • сіль за смаком.

Гарбузовий крем-суп із сочевицею — рецепт

Перш за все треба почистити і нарізати кубиком гарбуз. Далі треба помістити його у каструлю, залити водою так, аби вона повністю покривала гарбуз. Варити його треба на середньому вогні близько 10-12 хвилин.

Далі треба постистити та порізати моркву і цибулю. Наступний крок — впродовж 5-7 хвилин пасерувати овочі на олії. Після цього слід додати їх до гарбуза.

Далі у каструлю з овочами потрібно налити 450 мл води і додати промиту сочевицю. Все це слід варити на малому вогні впродовж 20-25 хвилин.

Наступне, що варто зробити, це додати вершки, мускатний горіх та сіль. Далі всю масу треба добре перебити блендером до однорідного стану. Аби не було грудочок та шматочків.

Потім треба дати крем-супу трошки настоятися. А далі його можна подавати. Клопотенко радить перед подачею прикрасити крем-суп з гарбуза вершками і зеленню. Смачного.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як квасити капусту на зиму в банках.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно