Яка користь волоських горіхів та скільки їх можна їсти на день

Волоський горіх багатий на поживні речовини та має численні корисні властивості. Розповідаємо про них.
Ядро цього горіха містять білки, жири, вуглеводи, клітковину, мікроелементи (кальцій, магній, залізо, цинк, фосфор, калій, селен) та чимало вітамінів. Вони є важливим джерелом омега-3 жирних кислот.
ВІДЕО ДНЯВолоські горіли мають протизапальні властивості, знижують «поганий» холестерин та зменшують ризик серцево-судинних захворювань. Асоціація кардіологів США рекомендує щоденне споживання 40 грамів для підтримки здоров’я серця.
До складу волоських горіхів також входять потужні антиоксиданти, які захищають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів. Особлива сполука знижує запалення і покращує стан при захворюваннях кишечника.
Вони містять клітковину, яка діє як пребіотик, сприяючи росту корисних бактерій в кишечнику. Це допомагає профілактувати закрепи, ожиріння, діабет і деякі види раку.
Кому не варто вживати волоські горіхи
Не варто це робити, якщо є алергія. Також обережно вживати при захворюваннях підшлункової залози.
Доцільно мати на увазі, що в них висока калорійність (654 ккал на 100 г). Тому варто уважно контролювати порції (вживати на день 30-40 г), щоб уникнути зайвої ваги.
Раніше була інформація, чи можна їсти багато винограду.