Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Це треба обов’язково додати під час приготування: як варити пельмені, щоб вони не розварились

Це треба обов’язково додати під час приготування: як варити пельмені, щоб вони не розварились

Це треба обов’язково додати під час приготування: як варити пельмені, щоб вони не розварились

Якщо пельмені неправильно готувати, то вони втратять не тільки свою форму, але й смак. Однак є один лайфхак, про який знають не всі, але за допомогою якого страва буде смачною, соковитою і не розвариться.

Для того, щоб тісто не розварювалося, у киплячу воду треба додати один інгредієнт, який є на кухні чи не у кожної господині. Йдеться про ложку соняшникової олії, яку треба додати під час варіння, коли вода вже почала кипіти.

ВІДЕО ДНЯ

Досвідчені кухарі кажуть, що коли вода у кастрюлі починає сильно кипіти, її треба трошки підсолити, а після цього додати одну столову ложку олії й обережно розмішати.

Читайте також:
Які заморожені продукти корисні, а від яких краще відмовитися
Реклама

Вона створить легеньку тоненьку плівку на поверхні, і саме це допоможе пельменям не злипатися. Та й начинка з фаршу залишиться соковитою. Особливо такий лайфхак підходить тоді, коли ви варите заморожені пельмені, адже саме вони під час варіння виділяють достатньо крохмалю і нерідко можуть склеюватися. А це впливає і на вигляд, і на смак.

До того ж соняшникова олія захищає тісто від розривів під час кипіння. Але важливо не переборщити і додати тільки одну ложку на кілька літрів води, не більше. А після варіння краще скористатися шумівкою, аби зайва вода зі страви стекла.

Є ще один лайфхак: готувати цю страву треба всього 7-9 хвилин після закипання води. Час залежить насамперед від розміру пельмень. Цього часу цілком достатньо, аби і тісто, і начинка були готовими і не розварились.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, який рис обрати для голубців, аби вони не розварились.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно