Це треба обов’язково додати під час приготування: як варити пельмені, щоб вони не розварились
Якщо пельмені неправильно готувати, то вони втратять не тільки свою форму, але й смак. Однак є один лайфхак, про який знають не всі, але за допомогою якого страва буде смачною, соковитою і не розвариться.
Для того, щоб тісто не розварювалося, у киплячу воду треба додати один інгредієнт, який є на кухні чи не у кожної господині. Йдеться про ложку соняшникової олії, яку треба додати під час варіння, коли вода вже почала кипіти.
ВІДЕО ДНЯДосвідчені кухарі кажуть, що коли вода у кастрюлі починає сильно кипіти, її треба трошки підсолити, а після цього додати одну столову ложку олії й обережно розмішати.
РекламаВона створить легеньку тоненьку плівку на поверхні, і саме це допоможе пельменям не злипатися. Та й начинка з фаршу залишиться соковитою. Особливо такий лайфхак підходить тоді, коли ви варите заморожені пельмені, адже саме вони під час варіння виділяють достатньо крохмалю і нерідко можуть склеюватися. А це впливає і на вигляд, і на смак.
До того ж соняшникова олія захищає тісто від розривів під час кипіння. Але важливо не переборщити і додати тільки одну ложку на кілька літрів води, не більше. А після варіння краще скористатися шумівкою, аби зайва вода зі страви стекла.
Є ще один лайфхак: готувати цю страву треба всього 7-9 хвилин після закипання води. Час залежить насамперед від розміру пельмень. Цього часу цілком достатньо, аби і тісто, і начинка були готовими і не розварились.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, який рис обрати для голубців, аби вони не розварились.