Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як прибрати неприємний запах на кухні: 2 прості та ефективні способи

Як прибрати неприємний запах на кухні: 2 прості та ефективні способи

Як прибрати неприємний запах на кухні: 2 прості та ефективні способи
Фото: ілюстративне

Приготування їжі є частиною повсякденного життя, проте цей процес супроводжується появою стійких неприємних запахів на кухні. Пояснюємо, як їх позбутися.

Навіть якісна вентиляційна система не завжди справляється з ароматами смаженого м’яса, картоплі чи тушкованої капусти. Особливо складно вирішити цю проблему в холодну пору року, коли тривале провітрювання неможливе.

ВІДЕО ДНЯ

Однак існують прості способи усунення небажаних запахів. Наприклад, можна використати лимон і соду. Для швидкої нейтралізації запахів доцільно створити «лимонну пару». Для цього лимон розрізають навпіл, занурюють у киплячу воду та варять протягом десяти хвилин.

Читайте також:
Як правильно різати цибулю, щоб не плакати — поради від експертів
Реклама

Для посилення ефекту можна додати одну столову ложку харчової соди. Цей засіб освіжить повітря та наповнить його приємним запахом.

Також варто скористатись содою та оцтом для прибирання. Ці речовини демонструють високу здатність до поглинання сторонніх ароматів. Протріть розчином поверхні біля плити, а також місця, де відбувається процес нарізки продуктів.

Насправді найкраще боротись із неприємними запахами — попередити їх:

  • назбиралось брудного посуду — слід відразу помити його,
  • засмітився сіфон залишками їжі — краще його негайно прочистити,
  • не допускати руду на плиті після смаження,
  • тримати в чистоті кухонне приладдя.

Раніше видання публікувало інформацію про приготування ідеального фаршу для котлет.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно