Як прибрати неприємний запах на кухні: 2 прості та ефективні способи
Приготування їжі є частиною повсякденного життя, проте цей процес супроводжується появою стійких неприємних запахів на кухні. Пояснюємо, як їх позбутися.
Навіть якісна вентиляційна система не завжди справляється з ароматами смаженого м’яса, картоплі чи тушкованої капусти. Особливо складно вирішити цю проблему в холодну пору року, коли тривале провітрювання неможливе.
ВІДЕО ДНЯОднак існують прості способи усунення небажаних запахів. Наприклад, можна використати лимон і соду. Для швидкої нейтралізації запахів доцільно створити «лимонну пару». Для цього лимон розрізають навпіл, занурюють у киплячу воду та варять протягом десяти хвилин.
РекламаДля посилення ефекту можна додати одну столову ложку харчової соди. Цей засіб освіжить повітря та наповнить його приємним запахом.
Також варто скористатись содою та оцтом для прибирання. Ці речовини демонструють високу здатність до поглинання сторонніх ароматів. Протріть розчином поверхні біля плити, а також місця, де відбувається процес нарізки продуктів.
Насправді найкраще боротись із неприємними запахами — попередити їх:
- назбиралось брудного посуду — слід відразу помити його,
- засмітився сіфон залишками їжі — краще його негайно прочистити,
- не допускати руду на плиті після смаження,
- тримати в чистоті кухонне приладдя.
Раніше видання публікувало інформацію про приготування ідеального фаршу для котлет.