Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • На вигляд буде схожа на справжню: як приготувати «червону ікру» на свята вдома

На вигляд буде схожа на справжню: як приготувати «червону ікру» на свята вдома

На вигляд буде схожа на справжню: як приготувати «червону ікру» на свята вдома

Справжня червона ікра є доволі дорогою. Водночас вдома можна приготувати їстівний замінник, який буде схожим до оригіналу і матиме гарний вигляд на святкових стравах.

Економні господарі та господині знайшли спосіб створити доступний аналог дорогого делікатесу просто на власній кухні. Хоча справжні цінителі морепродуктів одразу відчують різницю.

ВІДЕО ДНЯ

Створення бюджетної версії «червоної ікри» не вимагає складних кулінарних навичок чи рідкісних інгредієнтів. Процес базується на використанні желатину та рибного бульйону, що дозволяє досягти схожої текстури з оригінальним продуктом, – пише видання Ukr.media.

Читайте також:
Домашня піца зі шматочків хліба за 10 хвилин: коротке відео, як її готувати
Реклама

Для приготування знадобляться прості продукти:

  • рослинна олія – 200 мл,
  • концентрований рибний більйон – 250 мл,
  • томатна паста – половина столової ложки,
  • желатин у порошку (10 грамів) або агар-агар – 1,5 чайної ложки,
  • сіль, запашний перець.

Для формування ікринок знадобиться медичний шприц без голки.

Штучна «червона ікра» на кухні

Спочатку желатин потрібно замочити у 30 мілілітрах прохолодної, але наперед кип’яченої води. Паралельно склянку з олією відправляють у морозильну камеру на півтори-дві години для охолодження.

Потрібно приготувати ароматний рибний бульйон з додаванням спецій – лаврового листя, духмяного перцю та ін. Після приготування бульйон ретельно проціджують на ситі.

Проціджування рибного бульйону
Проціджування рибного бульйону

Набухлий желатин перекладають у каструлю, додають підготовлений відвар і нагрівають до повного розчинення. Томатна паста надає суміші характерного кольору. За бажанням відтінок коригують харчовими барвниками – дві краплі червоного з однією жовтого створюють природний колір.

Готову суміш набирають у шприц і обережно випускають краплями в охолоджену олію. Низька температура олії змушує краплі миттєво застигати, формуючи окремі кульки, що нагадують справжню ікру. Якщо суміш загустіє, її слід трохи підігріти.

Формування ікринок
Формування ікринок

Утворені «ікринки» відокремлюють від олії через дрібне сито та промивають під струменем води.

Так виглядає штучна ікра
Так виглядає штучна ікра

Раніше видання публікувало рецепт, як приготувати пісний салат для сім’ї з мінімум інгредієнтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно