Огірки по-фінськи на зиму: що це за модний рецепт та яке на смак виходить маринування
Всі господині добре знають традиційний рецепт маринованих огірків на зиму. Але останні роки у моду увійшов рецепт, який дає змогу приготувати огірки по-фінськи на зиму.
Насправді огірки по-фінськи готуються майже ідентично до решти маринувань. Тут відмінним є складові — у цей рецепт входить гірчиця у зернах. Це надає пікантного смаку маринуванню.
Які на смак огірки: вони виходять хрусткими, з пікантним кисло-солодким смаком та насиченим ароматом.
Читайте також:
Для приготування візьміть такі інгредієнти:
- огірки — 1,5 кг (приблизно 5 літрових банок, але все залежить від величини),
- вода — 3 л,
- цукор — 400 г,
- сіль — 120 г (6 столових ложок),
- оцет 9% — 350 мл,
- зерна гірчиці — 1 столова ложка,
- лавровий лист — 4-6 шт.,
- перець запашний (горошок) — 20 шт.,
- перець чорний (горошок) — 10 шт.
Рецепт, як приготувати огірки по-фінськи
- Ретельно вимийте огірки щіткою під проточною водою. Обріжте кінчики з обох боків. Якщо огірки більші, то можна нарізати їх кружечками на 3-4 частини.
- Промийте банки та кришки з содою або миючим засобом. Стерилізуйте банки зручним для вас способом: над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть протягом 5-10 хвилин.
- Готуємо маринад. У велику каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком та зерна гірчиці. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб розчинилися цукор та сіль. Влийте оцет і знову доведіть до кипіння.
- Розкладіть огірки по чистих банках.
- Залийте гарячим маринадом огірки до верху.
- Щільно закрутіть банки кришками.
- Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому.
- Зберігайте готові огірки по-фінськи в прохолодному місці.
Одна корисна порада — для більш хрустких огірків замочіть їх у холодній воді на 2-3 години перед приготуванням.
Раніше видання інформувало, як приготувати кабачки на зиму з лимоном.