Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Огірки по-фінськи на зиму: що це за модний рецепт та яке на смак виходить маринування

Огірки по-фінськи на зиму: що це за модний рецепт та яке на смак виходить маринування

Фото: Ukr.Media

Всі господині добре знають традиційний рецепт маринованих огірків на зиму. Але останні роки у моду увійшов рецепт, який дає змогу приготувати огірки по-фінськи на зиму.

Насправді огірки по-фінськи готуються майже ідентично до решти маринувань. Тут відмінним є складові — у цей рецепт входить гірчиця у зернах. Це надає пікантного смаку маринуванню.

Які на смак огірки: вони виходять хрусткими, з пікантним кисло-солодким смаком та насиченим ароматом.

Читайте також:
Оладки з кабачків: простий рецепт, як приготувати смакоту

Для приготування візьміть такі інгредієнти:

  • огірки — 1,5 кг (приблизно 5 літрових банок, але все залежить від величини),
  • вода — 3 л,
  • цукор — 400 г,
  • сіль — 120 г (6 столових ложок),
  • оцет 9% — 350 мл,
  • зерна гірчиці — 1 столова ложка,
  • лавровий лист — 4-6 шт.,
  • перець запашний (горошок) — 20 шт.,
  • перець чорний (горошок) — 10 шт.

Рецепт, як приготувати огірки по-фінськи

  1. Ретельно вимийте огірки щіткою під проточною водою. Обріжте кінчики з обох боків. Якщо огірки більші, то можна нарізати їх кружечками на 3-4 частини.
  2. Промийте банки та кришки з содою або миючим засобом. Стерилізуйте банки зручним для вас способом: над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть протягом 5-10 хвилин.
  3. Готуємо маринад. У велику каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком та зерна гірчиці. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб розчинилися цукор та сіль. Влийте оцет і знову доведіть до кипіння.
  4. Розкладіть огірки по чистих банках.
  5. Залийте гарячим маринадом огірки до верху.
  6. Щільно закрутіть банки кришками.
  7. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому.
  8. Зберігайте готові огірки по-фінськи в прохолодному місці.

Одна корисна порада — для більш хрустких огірків замочіть їх у холодній воді на 2-3 години перед приготуванням.

Раніше видання інформувало, як приготувати кабачки на зиму з лимоном.