Як варити кукурудзу і чи треба її солити: секрети приготування
Варена кукурудза — це один із головних літніх смаколиків. Хоча вона смакує і вареною, і запеченою в духовці з маслом, на грилі чи в мікрохвильовці.
Проте не кожен знає, скільки часу вариться кукурудза та як її загалом варити. Тому розповімо про це детальніше.
Як варити кукурудзу? Однозначної відповіді на це питання нема, адже все залежить від сорту, розміру качата та ступеню зрілості. Здебільшого молоду кукурудзу треба варити впродовж 20-25 хвилин після закипання води. Потім потрібно кожні 5 хвилин перевіряти її готовність. Робити це можна за допомогою виделки або зубочистки.
Але якщо кукурудза вже зріла, то на її приготування піде набагато більше часу. То ж скільки має варитися кукурудза? У такому випадку варити її треба близько 2 годин після того, як вода в каструлі закипить.
Та попри те, якою б не була кукурудза, є кілька секретів її приготування:
- перед приготуванням кукурудзу слід помити і замочити у холодній воді на 40-50 хвилин, аби зерна були м’якшими;
- слід варити кукурудзу однакових розмірів, так вона рівномірно звариться;
- ставити кукурудзу слід не в окріп, а в холодну воду;
- каструля має бути з товстими стінками;
- солити кукурудзу під час приготування не варто, бо вона стане жорсткою.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт огірків по-фінськи на зиму.