Помідори «в снігу»: рецепт консервації на 3 літри

Влітку завбачливі господині консервують овочі на зиму. Зокрема огірки, помідори, кабачки тощо.

Тому опублікуємо рецепт помідорів «в снігу» з часником, які точно приємно здивують незабутнім смаком та оригінальним виглядом і вас, і ваших гостей.

Інгредієнти на 3 літри:

  • помідори — 1,5 кг;
  • вода — 1,5 л;
  • часник — 15 зубчиків;
  • сіль — 1,5 ст ложки:
  • цукор — 4,5 ст ложки;
  • чорний перець горошком — 5-6 шт;
  • насіння гірчиці — 0,5 чайної ложки;
  • 9% оцет — 6 чайних ложок.
Читайте також:
Як варити кукурудзу і чи треба її солити: секрети приготування

Рецепт помідорів «в снігу» на 3 літри:

  1. Банки та кришки простерилізуйте.
  2. Помістіть в банки помідори та залийте овочі окропом. Нещільно закрийте кришками і залиште приблизно на 15 хвилин.
  3. На дрібній тертці натріть часник.
  4. Далі злийте у каструлю рідину з помідорів. Додайте цукор та сіль і поставте на вогонь, аби маринад закипів.
  5. У банки з помідорами додайте перець, гірчицю та оцет.
  6. Коли маринад закипів, розлийте його у банки з помідорами і щільно закрийте банки кришками.
  7. Потрусіть банками, аби спеції та маринад рівномірно розподілилися.
  8. Переверніть банки з помідорами «в снігу» і накрийте ковдрою.

Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт огірків по-фінськи на зиму.