Помідори «в снігу»: рецепт консервації на 3 літри
Влітку завбачливі господині консервують овочі на зиму. Зокрема огірки, помідори, кабачки тощо.
Тому опублікуємо рецепт помідорів «в снігу» з часником, які точно приємно здивують незабутнім смаком та оригінальним виглядом і вас, і ваших гостей.
Інгредієнти на 3 літри:
- помідори — 1,5 кг;
- вода — 1,5 л;
- часник — 15 зубчиків;
- сіль — 1,5 ст ложки:
- цукор — 4,5 ст ложки;
- чорний перець горошком — 5-6 шт;
- насіння гірчиці — 0,5 чайної ложки;
- 9% оцет — 6 чайних ложок.
Рецепт помідорів «в снігу» на 3 літри:
- Банки та кришки простерилізуйте.
- Помістіть в банки помідори та залийте овочі окропом. Нещільно закрийте кришками і залиште приблизно на 15 хвилин.
- На дрібній тертці натріть часник.
- Далі злийте у каструлю рідину з помідорів. Додайте цукор та сіль і поставте на вогонь, аби маринад закипів.
- У банки з помідорами додайте перець, гірчицю та оцет.
- Коли маринад закипів, розлийте його у банки з помідорами і щільно закрийте банки кришками.
- Потрусіть банками, аби спеції та маринад рівномірно розподілилися.
- Переверніть банки з помідорами «в снігу» і накрийте ковдрою.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт огірків по-фінськи на зиму.