Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кавун та його користь: кому його варто вживати, а кому — ні

Коли мова йде про спекотне літо, перше, що спадає на думку, це, звісно, кавун. Ця соковита ягода має безліч корисних властивостей, про які ми сьогодні поговоримо.

Кавун на 90% складається з води, що робить його ідеальним вибором для гідратації влітку. Від гарно втамовує спрагу, особливо, якщо охолоджений.

Кавун багатий на вітаміни А, С і B6. Вітамін А корисний для зору і шкіри, допомагає підтримувати їх у відмінному стані. Вітамін С зміцнює імунну систему, допомагаючи організму боротися з інфекціями. А вітамін B6 підтримує мозкову діяльність.

Читайте також:
Спека та низький попит обвалили ціни на кавуни: скільки тепер коштує 1 кілограм

Також у кавуні міститься потужний антиоксидант — лікопен, який відповідає за його яскраво-червоний колір. Лікопен допомагає боротися з вільними радикалами в організмі, зменшуючи ризик виникнення серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.

Вітаміни А і С, що містяться у кавуні, сприяють виробленню колагену, який потрібен для здоров’я шкіри та волосся. Колаген підтримує еластичність шкіри й допомагає боротися зі зморшками.

Кому не варто вживати кавун (або обмежити кількість)

Якщо є переїдання цієї ягоди, то можна заробити розлад кишківника, болі в животі та метеоризм.

Бути дуже обачним при вживанні кавуна варто тим, хто має хвороби сечостатевої системи та камені у нирках.

Раніше видання розповідало, яка користь чорної смородини.