Рецепт надзвичайно простий: томатний сік на зиму в домашніх умовах
Томатний сік на зиму в домашніх умовах приготувати доволі просто. Головне для рецепта — вибрати стиглі помідори.
Перший крок на шляху до ідеального домашнього томатного соку — вибір правильних помідорів. Не всі томати однаково підходять для соку. Потрібно вибирати стиглі, м’ясисті сорти з мінімальною кількістю насіння.
Перед тим, як з помідорів робити сік, потрібно їх промити під холодною водою. Далі переходимо до приготування.
Читайте також:
Томатний сік на зиму в домашніх умовах
- Коли помідори помиті, зробіть надрізи на кожному з них і занурте в киплячу воду на 1-2 хвилини. Це допоможе легко зняти шкірку.
- Зніміть шкірку, а очищені помідори поріжте на великі шматки та пропустіть через м’ясорубку або блендер. Ви отримаєте однорідну томатну масу.
- Отриману масу процідіть через сито або марлю, щоб позбутися насіння та зайвих частинок. Так ви отримаєте чистий сік.
- Налийте сік у велику каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте сіль та цукор за смаком. Варіть 20-30 хвилин, постійно помішуючи.
Як зберігати домашній томатний сік
Після того як сік готовий, його необхідно правильно закрити, щоб насолоджуватися ним всю зиму. Ось кілька порад:
- Перед тим як налити сік у банки, їх потрібно добре вимити та простерилізувати. Для цього ви можете використати духовку або киплячу воду.
- Наливайте гарячий сік у стерилізовані банки, залишаючи трохи місця до краю. Закрийте банки кришками.
- Банки з соком переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження. Це допоможе створити вакуум і зберегти сік свіжим.
Раніше видання публікувала рецепт огірків по-фінськи на зиму.