Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Рецепт надзвичайно простий: томатний сік на зиму в домашніх умовах

Рецепт надзвичайно простий: томатний сік на зиму в домашніх умовах

Фото: Depositphotos

Томатний сік на зиму в домашніх умовах приготувати доволі просто. Головне для рецепта — вибрати стиглі помідори.

Перший крок на шляху до ідеального домашнього томатного соку — вибір правильних помідорів. Не всі томати однаково підходять для соку. Потрібно вибирати стиглі, м’ясисті сорти з мінімальною кількістю насіння.

Перед тим, як з помідорів робити сік, потрібно їх промити під холодною водою. Далі переходимо до приготування.

Читайте також:
Зелені помідори на зиму: покроковий рецепт приготування

Томатний сік на зиму в домашніх умовах

  • Коли помідори помиті, зробіть надрізи на кожному з них і занурте в киплячу воду на 1-2 хвилини. Це допоможе легко зняти шкірку.
  • Зніміть шкірку, а очищені помідори поріжте на великі шматки та пропустіть через м’ясорубку або блендер. Ви отримаєте однорідну томатну масу.
  • Отриману масу процідіть через сито або марлю, щоб позбутися насіння та зайвих частинок. Так ви отримаєте чистий сік.
  • Налийте сік у велику каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте сіль та цукор за смаком. Варіть 20-30 хвилин, постійно помішуючи.

Як зберігати домашній томатний сік

Після того як сік готовий, його необхідно правильно закрити, щоб насолоджуватися ним всю зиму. Ось кілька порад:

  1. Перед тим як налити сік у банки, їх потрібно добре вимити та простерилізувати. Для цього ви можете використати духовку або киплячу воду.
  2. Наливайте гарячий сік у стерилізовані банки, залишаючи трохи місця до краю. Закрийте банки кришками.
  3. Банки з соком переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження. Це допоможе створити вакуум і зберегти сік свіжим.

Раніше видання публікувала рецепт огірків по-фінськи на зиму.