Мариновані сливи з гвоздикою на зиму: простий рецепт

Серпень — сезон слив. Тому багато господинь шукають рецепт маринованих слив. Розповідаємо, як приготувати цей смаколик на зиму.

Приготування маринованих слив на зиму багато часу не займе — всього близько 40 хвилин. Але перед початком приготування треба назбирати ці фрукти. Подаємо рецепт маринованих слив на зиму на 3-літрову банку.

Інгредієнти

  • сливи — 800-900 грам;
  • вода — 1 літр;
  • цукор — 300 грам;
  • гвоздика — 15 штук;
  • кориця — 1 чайна ложка.
Читайте також:
В’ялені томати: простий рецепт із помідорів

Сливи мариновані на зиму: рецепт

  1. Сливи треба добре помити і викласти на паперовий рушник.
  2. Далі слід щільно заповнити ними підготовану заздалегідь банку.
  3. Наступний крок — це приготування маринаду. Для цього потрібно налити воду у каструлю, додати гвоздику, цукор та корицю. Цю суміш треба довести до кипіння і дати кілька хвилин прокипіти.
  4. Потім сливи треба зилити цим маринадом і стерилізувати близько 30 хвилин. А далі закрити і все — мариновані сливи готові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що додати в курячі котлети, щоб вони були соковиті.