Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • На яких дровах краще смажити шашлик, а на яких м’ясо може зіпсуватись

На яких дровах краще смажити шашлик, а на яких м’ясо може зіпсуватись

Фото: pixabay

Більшість думає про якість м’яса та маринаду, мовляв, це є головним у приготуванні шашлику. Але є ще один компонент, не менш важливий. Це — дрова.

Дрова можуть як підкреслити аромат, так і повністю зіпсувати страву. Видання «РБК-Україна» розповіло, які дрова зроблять шашлик справжнім шедевром, а які краще взагалі не використовувати.

Правильно підібране м’ясо — це лише половина успіху. Інша половина — це жар, на якому ви його готуєте. Якщо підкинути у вогонь випадкові дрова, можна зіпсувати і смак, і аромат. Невідповідні дрова можуть давати багато диму, мало тепла і неприємний запах.

Ідеальні дрова мають горіти рівномірно, давати стабільний жар і приємний аромат.

Читайте також:
Страви на мангалі: 3 прості рецепти, які сподобаються і вам, і гостям

Підходящі варіанти дров для ароматного шашлику

Якщо хочете, щоб м’ясо було не тільки соковитим, а й запашним, ось кілька перевірених варіантів:

  • фруктові дерева (яблуня, вишня, груша) — додають солодкуватий аромат і добре просмажують м’ясо. Ідеальні для свинини й птиці,
  • дуб — дає рівномірний жар і майже не димить. Його часто комбінують з ароматичними дровами,
  • бук, ясен, глід — довго горять, але складніше розпалюються. Зате підтримують жар.

Перед використанням рекомендується зняти з дров кору — так страва вийде ароматнішою та без зайвого диму.

Найкращі дрова для шашлику є ті, які тримають рівномірно жар та не менше димлять Фото: pixabay

Які дрова краще не використовувати

  • Хвойні породи (сосна, ялина, кедр) — містять смолу, яка створює багато диму з різким запахом. М’ясо після них має неприємний присмак.
  • Будівельні залишки (дошки, меблі, фанера) — можуть містити фарбу, лак чи клей, які при згорянні виділяють токсини.
  • Сирі дрова — погано горять, багато димлять і просочують м’ясо сажею, що надає йому гіркого присмаку.

Раніше видання публікувало рецепт смачного маринаду для шашлику.