Не годиться для консервації: в Україні помітили сіль з добавкою, яка псує закрутки
Друга половина липня та весь серпень — це період активної консервації. Але українці нарікають на сіль, через яку псуються закрутки.
Огірки не такі хрумкі, помідори втрачають вигляд, а капуста взагалі погано кваситься і виходить як вата. На додачу — банки надуваються й «вибухають». Такі нарікання українців можна зустріти в мережі.
Проблема не в рецептурі або поганій стерилізації. Нюанс криється в солі. Про це йдеться у сюжеті програми «Сніданок з 1+1».
На український ринок завезли сіль з домішками. Переважно її імпортують з Туреччини. І найбільш поганою в ній є добавка Е536 (фероціанід калію).
«У турецькій солі міститься така добавка, яка називається фереціоніт калію. Ця добавка Е536 — це харчова технологічна добавка, яка входить до класу антизлежувачів», — пояснює біохімік Ольга Гуренко. Її додають, щоб запобігти утворенню грудок у солі під дією вологи.
Якщо таку сіль додавати у консервацію, то вона може призвести до плісняви, слизькості. Наприклад, огірки від неї втрачають хрумкіт.
Більше дивіться у відеосюжеті «Сніданку з 1+1».
До слова, велика мережа супермаркетів АТБ раніше пояснювала про добавку Е536. За їх словами така добавка міститься у солі чималої кількості виробників, але не всі бренди вказують це на упаковці.