Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Не годиться для консервації: в Україні помітили сіль з добавкою, яка псує закрутки

Не годиться для консервації: в Україні помітили сіль з добавкою, яка псує закрутки

Друга половина липня та весь серпень — це період активної консервації. Але українці нарікають на сіль, через яку псуються закрутки.

Огірки не такі хрумкі, помідори втрачають вигляд, а капуста взагалі погано кваситься і виходить як вата. На додачу — банки надуваються й «вибухають». Такі нарікання українців можна зустріти в мережі.

Проблема не в рецептурі або поганій стерилізації. Нюанс криється в солі. Про це йдеться у сюжеті програми «Сніданок з 1+1».

Читайте також:
Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря

На український ринок завезли сіль з домішками. Переважно її імпортують з Туреччини. І найбільш поганою в ній є добавка Е536 (фероціанід калію).

«У турецькій солі міститься така добавка, яка називається фереціоніт калію. Ця добавка Е536 — це харчова технологічна добавка, яка входить до класу антизлежувачів», — пояснює біохімік Ольга Гуренко. Її додають, щоб запобігти утворенню грудок у солі під дією вологи.

Якщо таку сіль додавати у консервацію, то вона може призвести до плісняви, слизькості. Наприклад, огірки від неї втрачають хрумкіт.

Більше дивіться у відеосюжеті «Сніданку з 1+1».

До слова, велика мережа супермаркетів АТБ раніше пояснювала про добавку Е536. За їх словами така добавка міститься у солі чималої кількості виробників, але не всі бренди вказують це на упаковці.