Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Консервовані огірки з кетчупом на зиму: рецепт із фото та детальним описом

Консервовані огірки з кетчупом на зиму: рецепт із фото та детальним описом

Мариновані огірки на зиму можуть бути не тільки за класичним рецептом, а й з використанням кетчупу. Якщо взяти, наприклад, чилі, то ще й з пікантною гостринкою.

Консервовані огірки з кетчупом чилі готуються за спеціальним рецептом. Важливо дотриматись технології, щоб таке маринування протрималось всю зиму.

Нижче подані інгредієнти на 5 літрових банок. Більше за раз важко маринувати, адже потрібно буде багато стерилізувати. Або брати великого об’єму каструлі, щоб одночасно більше банок помістилось.

Читайте також:
Клопотенко радить так готувати лечо на зиму: рецепт із томатів та перцю

Візьміть:

  • 4 кілограми огірків,
  • 7 склянок чистої води (склянки по 250 мл),
  • близько 200 мл оцту,
  • 200 грамів цукру,
  • 2 столові ложки солі (з гіркою),
  • кетчуп чилі (Торчин чи інший),
  • 20 горошин чорного перцю,
  • кілька гілочок кропу,
  • 10 зубчиків часнику.

Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму

Огірки помийте, викладіть у миску та залийте їх водою. Потрібно, щоб вони постояли близько 4 годин. Після цього зріжте кінчики. Старайтеся обирати невеликі огірки, щоб не потрібно було розрізати навпіл.

Готові до консервації огірки Фото: Cookpad.com

Простерилізуйте банки та кришки. Або традиційним способом, або у духовці.

Далі на дно однолітрових банок розкладіть по 4 горошини перцю, по 2 зубчики розрізаного навпіл часнику та по гілочці кроку (суцвіття). Щільно викладіть огірки. Або навпаки, спочатку огірки, а зверху решту інгредієнтів.

Наповнена інгредієнтами банка Фото: Cookpad.com

Тепер потрібно приготувати маринад. У велику каструлю влийте 7 склянок води та доведіть до кипіння. Посоліть, додайте цукор, кетчуп та обов’язково проваріть. Кипіти повинно близько 5 хвилин на невеликому вогні. В самому кінці влийте оцет та перемішайте.

Вийде такий маринад, як на фото нижче.

Готовий маринад Фото: Cookpad.com

Тепер цим маринадом залийте банки, накрийте кришками. Далі необхідно простерилізувати консервацію. Налийте води у каструлю, а на дно поставте рушник. Це потрібно, щоб банки не тріснули під час стерилізації. Вода має бути на 1/3 банки. Стерилізувати потрібно 10 хв на повільному вогні.

Банки у каструлі під час стерилізації Фото: Cookpad.com

Далі залишилось лише їх закрутити. Консервовані огірки з кетчупом чилі на зиму готові. В рушник окутувати не потрібно. Хай просто остигнуть і можна прибрати у відповідне місце зберігання.

Раніше видання публікувало рецепт маринаду для огірків, який завжди вдається.