Консервовані огірки з кетчупом на зиму: рецепт із фото та детальним описом
Мариновані огірки на зиму можуть бути не тільки за класичним рецептом, а й з використанням кетчупу. Якщо взяти, наприклад, чилі, то ще й з пікантною гостринкою.
Консервовані огірки з кетчупом чилі готуються за спеціальним рецептом. Важливо дотриматись технології, щоб таке маринування протрималось всю зиму.
Нижче подані інгредієнти на 5 літрових банок. Більше за раз важко маринувати, адже потрібно буде багато стерилізувати. Або брати великого об’єму каструлі, щоб одночасно більше банок помістилось.
Візьміть:
- 4 кілограми огірків,
- 7 склянок чистої води (склянки по 250 мл),
- близько 200 мл оцту,
- 200 грамів цукру,
- 2 столові ложки солі (з гіркою),
- кетчуп чилі (Торчин чи інший),
- 20 горошин чорного перцю,
- кілька гілочок кропу,
- 10 зубчиків часнику.
Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму
Огірки помийте, викладіть у миску та залийте їх водою. Потрібно, щоб вони постояли близько 4 годин. Після цього зріжте кінчики. Старайтеся обирати невеликі огірки, щоб не потрібно було розрізати навпіл.
Простерилізуйте банки та кришки. Або традиційним способом, або у духовці.
Далі на дно однолітрових банок розкладіть по 4 горошини перцю, по 2 зубчики розрізаного навпіл часнику та по гілочці кроку (суцвіття). Щільно викладіть огірки. Або навпаки, спочатку огірки, а зверху решту інгредієнтів.
Тепер потрібно приготувати маринад. У велику каструлю влийте 7 склянок води та доведіть до кипіння. Посоліть, додайте цукор, кетчуп та обов’язково проваріть. Кипіти повинно близько 5 хвилин на невеликому вогні. В самому кінці влийте оцет та перемішайте.
Вийде такий маринад, як на фото нижче.
Тепер цим маринадом залийте банки, накрийте кришками. Далі необхідно простерилізувати консервацію. Налийте води у каструлю, а на дно поставте рушник. Це потрібно, щоб банки не тріснули під час стерилізації. Вода має бути на 1/3 банки. Стерилізувати потрібно 10 хв на повільному вогні.
Далі залишилось лише їх закрутити. Консервовані огірки з кетчупом чилі на зиму готові. В рушник окутувати не потрібно. Хай просто остигнуть і можна прибрати у відповідне місце зберігання.
Раніше видання публікувало рецепт маринаду для огірків, який завжди вдається.