Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Клопотенко радить так готувати лечо на зиму: рецепт із томатів та перцю

Клопотенко радить так готувати лечо на зиму: рецепт із томатів та перцю

Клопотенко радить так готувати лечо на зиму: рецепт із томатів та перцю

Лечо — це страва, яку в Україні готують по-річному. Так би мовити, є базовий рецепт, але кожен господар чи господиня додають у нього щось своє.

Свої рекомендації з приготування лечо надав і відомий кулінар Євген Клопотенко. Для початку він розповів, які продукти доцільно взяти для страви.

ВІДЕО ДНЯ

Основою лечо є помідори та солодкий перець. Для густої та насиченої текстури варто зупинити вибір на м’ясистих сортах томатів з щільною шкіркою. Вони дають менше соку, тому страва буде більш концентрованою.

Щодо перцю, тут усе залежить від ваших смакових уподобань. Класичний варіант — болгарський перець. Також можна змішати різнокольорові перці — тоді лечо виглядатиме ще апетитніше. Під час готування радить варити лечо після додавання перцю вже без кришки. Так овочі не розваряться повністю і збережуть приємну хрусткість.

Реклама
Читайте також:
Чи можна заморозити кабачки на зиму та як правильно їх зберігати

Для об’єму приблизно 3,5 літра лечо вам знадобиться:

Реклама
  • 2 кг помідорів,
  • 2 кг солодкого перцю,
  • 200 г цукру,
  • 2 столові ложки олії,
  • 50 мл оцту (9%),
  • 6 горошин чорного перцю,
  • 4 лаврові листки,
  • 2 столові ложки солі без гірки.

Рецепт лечо на зиму

  1. Помийте помідори та перемеліть їх через м’ясорубку разом зі шкіркою. Отриману масу перелийте у велику каструлю з товстим дном. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
  2. Поки вариться томатна основа, підготуйте перець. Промийте його та наріжте тонкими смужками, бажано однакового розміру, щоб він рівномірно приготувався.
  3. Додайте нарізаний перець до томатної маси. Туди ж всипте сіль, цукор, покладіть лаврові листки, горошини чорного перцю та додайте олію. Добре перемішайте.
  4. Продовжуйте варити ще 20 хвилин, але вже без кришки — це дозволить перцю не втратити форму. За кілька хвилин до завершення влийте оцет і знову все ретельно перемішайте.

Банки для лечо та як їх наповнювати

Підготуйте стерильні банки. У кожну викладайте перець, а зверху доливайте томатну рідину. Якщо після розкладення залишиться рідина — її можна закатати окремо і використовувати як універсальний соус.

Реклама

Закриті банки переверніть догори дном, але не накривайте, щоб страва не перекипіла в теплі.

Раніше видання розповідало, як приготувати маринад для огірків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно