Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Доброні вже очікують молоду картоплю, влада задоволена

У четвер, 26 квітня, голова обласної ради Іван Балога побував з робочим візитом у селі Мала Добронь Ужгородського району. Насамперед керівник ради, керівництво району, депутати облради знайомилися з...

У четвер, 26 квітня, голова обласної ради Іван Балога побував з робочим візитом у селі Мала Добронь Ужгородського району. Насамперед керівник ради, керівництво району, депутати облради знайомилися з розвитком соціальної інфраструктури населеного пункту, відвідали підприємства.

Села Велика і Мала Добронь здавна славиться овочівництвом, особливо – вирощуванням перцю і виготовленням червоної паприки. Правда, паприку виготовляли тут, так би мовити, приватно-кустарним методом. Віднедавна цей процес поставили на промислову основу. І хоч приватне підприємство у Малій Доброні за масштабами не таке і велике, але за два місяці тут виробляючи близько 15 тон готової продукції. До речі, підприємство уклало договори з селянами на вирощування солодкого перцю, тож вони мають змогу за сезон заробити непогані гроші. Тим часом торгова марка “Добронська” вже добре відома закарпатським господиням – їм подобається ця продукція своєю якістю і відсутністю будь-яких консервантів. Бертолон Вароді, власник підприємства, каже, що проблем зі збутом не має і планує розширювати виробництво.

Учасники робочої поїздки відзначили як позитив подібний приклад розвитку на селі підприємства, яке займається виготовленням продукції, що славить наш край. Також Берталон Вароді займається й фермерством. Вирощує овочі й зернові. Нині на чотирьох гектарах очікує на врожай молодої картоплі. «Вже 10 травня будемо збувати картоплю. Цьогоріч насіння завезли з Голландії. Плануємо зібрати не менше 10 тонн бульби», – розповідає фермер. Віднедавна Берталон Вароді зайнявся й розведенням свиней. Для цього завіз з сусідньої країни корінну угорську породу свиней – мангалицю. Планує розширити діючий свинокомплекс.

Прес-служба облради