Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Смачні та корисні: на Закарпатті у розпалі сезон їстівних каштанів

Смачні та корисні: на Закарпатті у розпалі сезон їстівних каштанів

Зараз на Закарпатті у самому розпалі сезон їстівних каштанів. 30-метрові дерева родини букових теплолюбні, тому добре прижилися у сонячному краї з високою вологістю.

Плоди – гладенькі темно-коричневі горіхи у м’якій колючій шкірці. На смак м’якоть солодкувата, брудно-білого кольору.

Дуже поживні, містять багато білку, незамінних амінокислот та вуглеводів.

Страви із каштанів часто готують закарпатські господині. Більше – у сюжеті "21 каналу".