Підготовка до Великого посту: поради лікарів
Менш, ніж за тиждень, розпочнеться Великий піст. Він вимагає від віруючих відмови від м’яса, яєць, молока і молочних продуктів. У деякі дні обмеження також стосується риби, олії, вина та вареної їжі.
Щоб не шокувати організм різкою зміною страв, його слід підготувати. Великий піст 2020 розпочнеться у понеділок, 2 березня. За церковним уставом, Великий піст ділиться на чотири своєрідні категорії:
- дні, коли дозволяється їжа приготована з олією;
- дні, коли дозволяється варена їжа, але без олії;
- дні сухоїдіння;
- дні повного утримання від їжі (понеділок, вівторок і четвер першого тижня посту, а також Великодня П’ятниця Страсної седмиці).
Лікарі радять також звернути увагу і на кількість олії, яку ви споживатимете в піст. Докладніше про підготовку до Великого посту – у сюжеті "М-студіо".