Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський музей народної архітектури і побуту святкує своє 45-річчя

Закарпатський музей народної архітектури і побуту святкує своє 45-річчя

Сьогодні, 25 червня у виставковому залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту, що в Ужгороді, відбулися урочистості з нагоди 45-річчя музею.

ВІДЕО ДНЯ

З ювілейною датою прийшли привітати працівників музею голова облради Володимир Чубірко, начальник управління культури ОДА Юрій Глеба, - йдеться у повідомленні Закарпатської облради.

Відкрила святкове дійство директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Габріелла Андял. Вона коротко розповіла про історію створення музею, про зібрані унікальні експонати, та, скориставшись нагодою, подякувала всім хто переймається життям музею, підтримує, допомагає у вирішенні проблем. «Ми дуже любимо і старанно готуємося до відзначення подій літочислення нашого закладу, бо вони допомагають популяризувати його , привертати увагу до проблем збереження й охорони історико-культурної спадщини, позитивно впливати на його ім’я, імідж, стверджувати добру славу поміж людей», - наголосила керівник закладу.

Реклама

Володимир Чубірко, звертаючись до іменинників, наголосив, що лише кілька днів тому ми відзначали 70-ту річницю створення Закарпатського обласного краєзнавчого музею. Він зазначив, що музеї Закарпаття це - його обличчя, візитна карта, яка кличе в наш благословенний край туристів - вітчизняних і зарубіжних, гостей і поціновувачів славетної минувшини. «Музей народної архітектури та побуту Закарпаття збирався як по зернині з різних куточків краю, аби зберегти і передати нашим онукам та правнукам свою самобутню культуру та духовність. І в цьому велика заслуга та праця колективу, якому наша подяка», - звернувся до працівників музею керівник ради.

На завершення Володимир Чубірко за вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, з нагоди 45-річчя створення Закарпатського музею народної архітектури та побуту вручив багатьом відзнаки облради.

Реклама

Так, Почесною грамотою обласної ради нагороджено: Бігуняк Галину Дмитрівну- заступника директора з господарської роботи Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Грицюк Нелю Андріївну- провідного екскурсовода відділу науково-освітньої роботи, Денищич Квітославу Володимирівну- завідувачку відділу наукової експертизи та реставраційної роботи, Лошак Ксенію Йосипівну- провідного наукового співробітника відділу наукової експертизи та реставраційної роботи, Симкович Вікторію Іванівну- старшого наукового співробітника відділу експозиції та науково-дослідної роботи, Сологуб-Коцан Тетяну Яківну - завідувачку відділу науково-освітньої роботи, Чеплеву Мар’яну Василівну - старшого наукового співробітника відділу експозиції та науково-дослідної роботи Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Почесною грамотою обласної ради вшановано: Драгун Юлію Юріївну - поетесу, письменницю, активіста Тячівської районної громадської організації «Митці Тячівщини».

Після урочистої частини відбудеться сімпозіум за результатами роботи, проведеної в рамках Міжнародного грантового проекту «Проривна культура - європейські цінності та спільне майбутнє». У програмі: презентації Повітового музею Сату Маре (Румунія) та Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Реклама

У рамках святкування відбудеться також Міжнародна наукова конференція "Дослідження, збереження, відтворення та популяризація культурної спадщини", присвячена 45-річчю створення музею з участю співробітників музеїв різних профілів, науковці з університетів та науково-дослідних інститутів України. Своїм досвідом ділитимуться музейники та науковці Польщі, Сербії, Румунії та Словаччини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно