Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді відбулось представлення українсько-кримськотатарської художньої книги

В Ужгороді відбулось представлення українсько-кримськотатарської художньої книги

В Ужгороді відбулось представлення українсько-кримськотатарської художньої книги

8 вересня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбулася презентація мистецького проекту «Бахчисарай. 2021». Презентував її підполковник, викладач Академії сухопутних військ, поет, перекладач Володимир Тимчак. Це дебютна презентація незвичайного письменника в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

«Бахчисарай. 2021» – збірка оригінальних та перекладних прозових та поетичних текстів українською та кримськотатарською трьох письменників – Саяре Кокче, Володимира Тимчука та Має Сафет. За словами укладача, цей «літературно-мистецький проект продовжує відновлення духовних зв’язків між двома потужними культурами, свідченням чого є сотні перлин в царині літератури, живопису, архітектури чи військової справи. В ім’я нашої спільної волі. В ім’я нашої спільної Батьківщини».

За словами Володимира Тимчука, за роки Незалежності вийшли, на жаль, тільки дві антології кримськотатарської прози в українському перекладі, українсько-кримськотатарського словника нема жодного, а в перекладі на російську мову їх є кілька, - констатують у Медіацентрі УжНУ.

Реклама

Збірка прози й поезії була укладена впродовж трьох місяців зусиллями небайдужих. Над нею працювали шестеро перекладачів та четверо художників, які знайшли однодумців у соцмережі Фейсбук. 

Харизматичний автор, родом із Ясіня, зачитав кілька творів двома мовами під час презентації, а також коротко розповів про свою творчість. Він є автором трьох поетичних та прозової збірок, зокрема «Словодієм», «Гуцульське повстаннє», «Донецький аеропорт» та ін., також є укладачем краєзнавчо-довідкових видань – «Ясіня у гомоні століть» та про Струківську церкву. Ще дві книги лежать у видавництві й чекають друку. Перекладає міліарну лірику для журналу «Всесвіт». Та й далі планує займатися перекладацтвом.

Реклама

Володимир Тимчак регулярно передає свої книги до книгозбірень. Тепер автор передав «Бахчисарай. 2021» і для Наукової бібліотеки УжНУ.

До слова, наступна презентація книги «Бахчисарай. 2021» відбудеться на Форумі видавців у Львові. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно