Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поет Лесь Белей представив ужгородцям власну збірку «Книга про ліс»

Поет Лесь Белей представив ужгородцям власну збірку «Книга про ліс»

Вчора у кафе-музеї «Снек» («Під замком») презентували нову книгу поета родом із Ужгорода, який сьогодні живе у Києві, Леся Белея.

ВІДЕО ДНЯ

«Книга про ліс» вийшла друком у «Видавництві Старого Лева». Художнє оформлення до неї здійснила Альона Семчишин. Модерувала презентацію в Ужгороді голова літклубу «Читаємо разом» Іванка Когутич.

Книга складається з двох частин – «in silva», «ex silva», що в перекладі означає «у лісі», «поза лісом». До цих двох частин ввійшло 60 поезій по 30 творів у кожній частині. Автор розповів, що вірші були написані в різний час. І хоч книга об’єднана спільним образом лісу, частини дуже відрізняються між собою. Загалом ліс – це метафора, і читач сам повинен вирішити для себе, що в цій книзі.

Реклама

«У першій частині події відбуваються у лісі, який ховає у собі безліч метафор. У другій частині метафорою є сам ліс. Той ліс, в якому ми всі з вами живемо, – місто. Кожен у ньому має свої дерева, трави та стежки. Та й самі ми лісові тварини зі своїми ланцюгами живлення», – розповідав Лесь ще до презентації. Власне, під час зустрічі він був небагатослівним, хоча до «Снеку» прийшло чимало поціновувачів його творчості.

Белей зізнався, що більшість віршів було написано в Києві. До Ужгорода він приїжджає раз на один-два місяці, до родичів.

Реклама

Розповідав письменник і про свою творчість, зокрема, у те, що не вірить у натхнення. «З’являється фраза, яка засідає в голові, з якої вибудовується текст. Не більше і не менше. Немає цього романтичного уявлення про одягання мантії, свічка… У творчості для мене важливо, аби те, що я створюю, подобалося мені й подобалося іншим», – розповів Лесь. Написання віршів у нього не забирає час, бо вони пишуться як хобі.

Сьогодні Лесь Белей працює в Академії наук, займається фрилансом у різних сферах – перекладанні, журналістиці, і коли є вільний час, ідеї – пише вірші. Поет не схотів розкривати своїх намірів щодо подальших книг, над якими працює але зізнався, що сьогодні йому пишеться коротка проза, але треба, щоб це спочатку вийшло, бо наперед говорити не любить.

Поет Лесь Белей представив ужгородцям власну збірку «Книга про ліс» – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно