У селі Геча, що на Берегівщині, відбувся фестиваль леквару
В селі Геча на Берегівщині за участі 9 команд вже вдев’яте організували фестиваль варіння леквару.
ВІДЕО ДНЯІсторія сливового джему на Закарпатті, а саме в селі Геча, має давню історію. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування сливового леквару почався на початку ХІХ століття. Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і нині. Готувались не тільки десерти, тістечка, колачі та багато іншого. В тому числі шкварені ладки, варене тісто на пару, листові рогалики, пончики з джемом, млинці з джемом, вареники, макарони зі сливовим лекваром, мамалига з лекваром та інші. Варення сливового леквару мало національну функцію об’єднуючи селянську громаду.
Учасників фестивалю - серед них було багато туристів з різних областей Україні - чекала різноманітна розважальна програма.