Культура   • 27 серпня 2018 року, 09:461186

У селі Геча, що на Берегівщині, відбувся фестиваль леквару

У селі Геча, що на Берегівщині відбувся фестиваль леквару

В селі Геча на Берегівщині за участі 9 команд вже вдев’яте організували фестиваль варіння леквару.

Історія сливового джему на Закарпатті, а саме в селі Геча, має давню історію. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування сливового леквару почався на початку ХІХ століття. Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і нині. Готувались не тільки десерти, тістечка, колачі та багато іншого. В тому числі шкварені ладки, варене тісто на пару, листові рогалики, пончики з джемом, млинці з джемом, вареники, макарони зі сливовим лекваром, мамалига з лекваром та інші. Варення сливового леквару мало національну функцію об’єднуючи селянську громаду.

Учасників фестивалю - серед них було багато туристів з різних областей Україні - чекала різноманітна розважальна програма.

Джерело: Голос Карпат
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Новини партнерів