Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У селі Геча, що на Берегівщині, відбувся фестиваль леквару

У селі Геча, що на Берегівщині, відбувся фестиваль леквару

В селі Геча на Берегівщині за участі 9 команд вже вдев’яте організували фестиваль варіння леквару.

ВІДЕО ДНЯ

Історія сливового джему на Закарпатті, а саме в селі Геча, має давню історію. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування сливового леквару почався на початку ХІХ століття. Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і нині. Готувались не тільки десерти, тістечка, колачі та багато іншого. В тому числі шкварені ладки, варене тісто на пару, листові рогалики, пончики з джемом, млинці з джемом, вареники, макарони зі сливовим лекваром, мамалига з лекваром та інші. Варення сливового леквару мало національну функцію об’єднуючи селянську громаду.

Учасників фестивалю - серед них було багато туристів з різних областей Україні - чекала різноманітна розважальна програма.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно