Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В пам’яті народній!

В пам’яті народній!
Та, певно, читачам ніхто не може заборонити, що і про кого їм читати або не читати. У цьому виборі кожен вільний. Хтось обирає жалісливу фігурку маленької людини — якогось Івана Денисовича або...

Та, певно, читачам ніхто не може заборонити, що і про кого їм читати або не читати. У цьому виборі кожен вільний. Хтось обирає жалісливу фігурку маленької людини — якогось Івана Денисовича або якогось Лиса із кримінального світу чи світоглядного збоченця, а ще хтось – книги про Кожедубів, Покришкіних і, взагалі, – художні, документальні, публіцистичні твори про захисників Вітчизни – незрадливих, мужніх, які в години небезпеки і реальної загрози рабства для захисту себе і співвітчизників не пошкодували навіть власного життя.

ВІДЕО ДНЯ

І письменник, і журналіст – вільний у виборі літературних героїв або реальних людей, щоб знаком уваги пошанувати їх, сповідуючи жагу до правди та вдосконалення кожного.

У всіх нас – свій Бог і своє місце на Землі під Сонцем... Брудна незалежницька хвиля виплеснула бозна із яких кубел на терени України зрадників, перевертнів, політичних повій, істориків-фальсифікаторів, сутенерів, крамарів-спекулянтів, що самозакохано тепер називають себе елітаріями.

Реклама

За таких умов ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій доводиться захищати себе і свої героїко-патріотичні переконання та традиції від неправдивого слова, фальсифікацій історичної правди. У цьому байдужі – небезпечні, бо вони, врешті-решт, повірять тим, хто найбільше і найчастіше вдається до лукавства і відчайдушної брехні.

Ніхто не може вважатись абсолютно об'єктивним експертом в оцінці людських достоїнств у роки війни, якщо він не був її учасником і користується світоглядом сумнівної якості...

Реклама

Мукачівський журналіст Микола ЛІТКОВСЬКИЙ чергову свою книжку "На щиті Вітчизни їх імена" присвятив захисникам Вітчизни, 65-річчю Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Ця книжка, невелика за обсягом і накладом, але повна глибинного змісту. Узагальнено, алегорично можна сказати, що вона – про коріння і крону могутнього дерева. Як-що кожній гілочці на цьому дереві відповідають коріння і корінці у землі, буря, негода, людські пристрасті, цькування ворогів можуть пошматувати листя і віти, але коріння їм непідвладні. Вони народять нові пагони, зміцнять ще більше і красиве дерево... Таким корінням є безсмертний подвиг радянського народу у Другій світовій війні.

Якими незмірно малими здаються нинішні прикрості й невдачі України, у порівнянні з тими, що навалою фашизму в 1941 році на плечі великого народу прийшла Велика Вітчизняна війна!

У згаданій вище книжці неупереджений читач віднайде той духовний потенціал, який для нашого народу є надзброєю. Нариси, інтерв'ю журналістів М.Літковського, І.Миговича, М.Бей-реша, М.Машури, спогади учасників війни і бойових дій мукачівців – генерал-майора І.Демина, полковника О.Гусинова, полковника І.Ткачова, полковника Б.Сакари, Ф.Ахунзянова, І.Бемова, полковника Я.Оереду, О.Кайдалова, Ю.Астроумова, полковника І.Буковського, полковника О.Депресова, добровольця Закарпаття І. Балог.

Реклама

У книжці М.Літковського «На щиті Вітчизни їх імена» читач має можливість ознайомитись і з поетичними творами про Велику Вітчизняну війну О.Мішина, Г.Деггярова, В. Дворниченка і В.Василенка.

Іван Дзьобак

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно