Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поезія Василя Галаса – про добро, знання, віру

Поезія Василя Галаса – про добро, знання, віру
Найчастіше, зокрема в школі, ми вчимо вірші неохоче, до них ставимося байдуже, хоча вчителі та батьки намагаються захопити нас віршами. Та ми, як правило, неохоче їх вивчаємо – радше стаємо...

Найчастіше, зокрема в школі, ми вчимо вірші неохоче, до них ставимося байдуже, хоча вчителі та батьки намагаються захопити нас віршами. Та ми, як правило, неохоче їх вивчаємо – радше стаємо слухачами. Коли ж ми слухаємо поезію – то відчуваємо, що від кожного рядка йде якась особлива енергетика, і що у віршах є музика і барви, що без поезії, без живопису, музики світ був би нецікавим, німим.

ВІДЕО ДНЯ

У рамках Днів міста, уперше в Мукачівській міській центральній дитячій бібліотеці відбулася зустріч читачів з мукачівським поетом Василем Галасом…

Діти зібралися в літературному кафе „Поезія Добра, Знань, Віри” на поетичний дзвінкослов. Тут подавалися не тільки тістечка та кава, а поетичний десерт, приготований на віршах Василя Васильовича Галаса, учнями загальноосвітніх шкіл № 16, 20 та Мукачівської гімназії. Діти читали вірші із збірок: „Контрольна для душі”, „Кришталеве джерельце”, „Острів дитинства”, „Золотий промінчик”, „Сонячна крапелька” та інших, які було представлено на однойменній з літературним кафе книжковій виставці.

Реклама

Ведучі зустрічі розповіли зацікавленим дітям біографію Василя Васильовича, а він, у свою чергу, відповів на запитання читачів про те, як прийшов у світ літератури. Це була своєрідна конференція автора та читачів. Присутні подавали розмаїті запитання, на які Василь Галас охоче відповідав. Лунали цікаві факти з життя поета.

Особисто я, як слухачка, отримала велике задоволення від такої щирої розмови. Я горда, адже у нас, на Закарпатті також є відомі й талановиті письменники і поети, саме такі, як Василь Васильович Галас. Слухаючи уважно відповіді, які давав поет, я багато чого почерпнула особисто для себе.

Реклама

Після закінчення щирої розмови Василь Галас подарував слухачам деякі з своїх збірок з автографом.

Переглянувши всі книги автора, які було представлено на книжковій виставці, я теж взяла собі книжку під назвою „На березі міста” і, читаючи її вдома, не могла відірвати ані погляду, ані думок.

Побільше би таких зустрічей! Адже підростаюче покоління знає сучасних письменників чи поетів за їхніми творами, а живе спілкування завжди допомагає пізнати сутність творчості автора, змушує зрозуміти та осмислити написане.

Реклама

Юлія Товтин,

учениця ЗОШ № 10

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно