Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Міжгірщині проводжали отари на полонину

На Міжгірщині проводжали отари на полонину

Майже пів століття на Міжгірщині проводять масштабний фестиваль, присвячений вівчарській справі. Йдеться про етнокультурний захід «Проводи отар на полонину».

ВІДЕО ДНЯ

До його організації і святкування долучилося керівництво Закарпатської ОДА.

На своїй сторінці у фейсбуці Анатолій Полосков, голова облдержадміністрації, поділився своїми враженнями від фестивалю, приготування традиційного карпатського сиру та запалення ватри: 

Реклама

«У центрі Міжгір’я взяв участь у святковій ході, де із щирою радістю спостерігав за виступами дітей та станцював аркан. Зібрало ж нас усіх свято, що присвячене вівчарям та їхній цікавій багаторічній справі».

Читайте також:
Лицарські бої та середньовічні танці: як пройшов фестиваль "Dovhe Castrum Fest"
Реклама

Очільник області висловив щиру подяку Синевирській, Міжгірській, Колочавськоій та Пилипецькій громадам, які долучилися до організації фестивалю.

«Ми показали всій країні, що таке справжнє єднання і докладатимемо максимум зусиль, щоб бути прикладом і в інших напрямках. Я впевнений, що наші традиції це не про минуле, а про майбутнє Закарпаття», – додав Анатолій Полосков.

У програмі свята – виступи фольклорних колективів, гра на трембітах, змагання, смачні страви та великий вибір сирів.

Реклама

Ігор Шинкарюк, заступник голови облдержадміністрації, підкреслив, що це свято показало наскільки наші громади згуртовані, як вони розвивають традиції і пам’ятають ті справи, якими займалися їхні діди та прадіди.

«Працюємо над тим, щоб про наші заходи, локації, традиції, гастрономію, фестивалі і туристичний потенціал знали у всій країні та за її межами», – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА.

Цього року «Проводи отар на полонину» відбулися у рамках культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє» до 30-річчя незалежності України, який анонсував Президент України Володимир Зеленський.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно