Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нова ціна на м’ясо: експерт прогнозує різке подорожчання

Нова ціна на м’ясо: експерт прогнозує різке подорожчання

Приготувати м’ясо по-французьки, шашлик та інші смаколики стане куди дорожче. А все через те, що ціни на м’ясо готуються до "стрибка". Подорожчання прогнозують суттєве.

ВІДЕО ДНЯ

Експерти попереджають, що через півроку всі види м’яса в Україні можуть подорожчати на від 50 до 100%. Це пов’язано з прогнозованим зменшенням обсягів імпорту дешевої свинини з країн ЄС в Україну, повідомив виконавчий директор Асоціації м’ясної галузі Микола Бабенко в ефірі "5 каналу".

Читайте також:
В Україні різко здорожчає хліб
Реклама

За його словами, імпорт свинини в країну в сім разів перевищує експорт. Це пов’язано з тим, що за кордоном собівартість м’яса є набагато меншою, ніж в Україні. Причиною тому є велика кількість поголів’я свиней в країнах ЄС, на які припадає майже половина світового виробництва цього продукту.

Але через півроку в ЄС збираються знижувати кількість поголів’я. Це значно вплине на обсяги імпорту, в тому числі в Україну. Як результат – збільшаться ціни на всі види м’яса.

Реклама

"ЄС – номер 1 в світі по експорту свинини. Імпорт сильно тисне на внутрішній ринок. Але через 6 місяців поголів’я свиней там скоротиться ... Таким чином, ціни на м’ясо до весни можуть вирости на 50, а то і на 100%, якщо не зробити ніяких кроків", – говорить Бабенко.

Виходом він вважає реалізацію міжгалузевої стратегії "Нове свинарство 2025". Вона передбачає урядові кроки щодо зниження цін на корми і звільнення свинарів від сплати податків як мінімум до 2 кварталу 2022 року.

Раніше експерт спрогнозував зміну вартості цукру.

Реклама

Також повідомляється про нову ціну на соняшникову олію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно