Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на газ: українці платитимуть по-новому

Ціна на газ: українці платитимуть по-новому
Ціна на газ хвилює українців. Тарифи на газ неабияк злетіли. У Верховній Раді ще й підтримали новий механізм обчислення вартості газу.

Ціна на газ дедалі більше хвилює українців. Тарифи на газ цьогоріч неабияк злетіли. А зараз у Верховній Раді ще й підтримали новий механізм обчислення вартості та обліку газу в енергетичних одиницях (кВт/год) замість кубометрів. Відтепер споживачі природного газу платитимуть за паливо, виходячи з його якості, а не за отриманий обсяг загалом. 

ВІДЕО ДНЯ

Відповідний законопроєкт № 2553 щодо впровадження обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії було ухвалено парламентом у другому читанні та в цілому. За його підтримку народні депутати віддали 250 голосів. Про це свідчить трансляція засідання на офіційному каналі Ради у YouTube.

Читайте також:
Доставка газу в Україні може рекордно подорожчати
Реклама

Зокрема, ухваленим документом передбачено перехід з об’ємних одиниць (кубометрів) на енергетичні (кВт/год) у системі обліку природного газу. Такий підхід зараз використовується у всьому світі. У Міненерго зазначають, що ключовим наслідком такого переходу є можливість для споживачів оплачувати фактично надані послуги з урахуванням фізико-хімічних характеристик газу.

Суть нового механізму у тому, щоб оплачувати лише кількість спожитої енергії, що залежить від якості палива, а не його обсяг. Підрахунок газу в кубометрах не враховує його калорійність, через що в деяких регіонах на ті самі цілі може знадобитися різний обсяг.

Реклама

Якими ж надалі будуть тарифи на газ і скільки українцям доведеться платити за газ у листопаді – читайте тут.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно