Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на хліб може злетіти на 25%: в чому причина

Ціна на хліб може злетіти на 25%: в чому причина

Ціна на хліб в Україні може злетіти відразу на 25%. Експерт каже, що причиною може послугувати зростання тарифу на розподіл газу і, як наслідок, зупинка великих промислових підприємств.

ВІДЕО ДНЯ

Віктор Сергеєв, голова ФРУ однієї з областей, зазначає, що бізнес виступає категорично проти зростання тарифів на розподіл газу. Ціни на газ вже і так високі, а відповідний ріст призведе до ще більших витрат підприємств. За його словами, бізнес і так перебуває в складних умовах.

Читайте також:
Ціна на газ зміниться з 1 грудня (Нафтогаз розповів про тариф)
Реклама

Віктор Сергеєм зазначив, що небувало високі ціни на газ вже призвели до призупинення роботи деякими підприємствами. Ті, які залишаться на рику, будуть змушені суттєво підвищити ціни на хліб.

Експерт додає, що, цитуємо дослівно, "підвищення цін на газ смертельно небезпечне". На рівні з іншими галузевими організаціями, хлібопекарні змушені переглядати вартість продукції у бік збільшення, аж на 25%.

Реклама

Асоціація пекарів України також підтверджує, що хліб подорожчає і попереджає про можливе погіршення якості головного продукту.

"Борошно буде зі заниженими хлібопекарними якостями, тобто хліб може получатися не такий пухкий, не такий ароматний, не такий смачний", – каже очільник асоціації пекарів Юрій Дудченко.

Також негативною тенденцією подорожчання газу може стати скорочення робочих місць через закриття виробничих потужностей та економією заводів.

Реклама

Раніше видання вже розповідало, що в Україні з’явилась нова гігантська проблема – це подорожчання енергоносіїв, яка вже призводить до закриття заводів та зророжчання продуктів харчування. За останній час збільшились ціни на олій, цукор, мед, молочну продукцію та купу інших товарів. Всюди фахівці вбачають проблему в подорожчанні газу та електроенергії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно