Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Єврокомісія інвестує 2,5 млн євро у стартап закарпатця

Єврокомісія інвестує 2,5 млн євро у стартап закарпатця

Екостартап Releaf Paper, що розробив технологію виробництва паперу з опалого листя, став переможцем програми EIC Accelerator 2022 від Єврокомісії.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомили на Facebook-сторінці Releaf Paper.

Варто зазначити, що співзасновником Releaf Paper є закарпатець Валентин Фречка. Їхній стартап отримав 2,5 мільйона євро від Європейської комісії на будівництво фабрики паперу з опалого листя.

Реклама
Читайте також:
В Україні почали продавати придуманий закарпатцем папір з опалого листя

"Наша мрія здійснилася! Наступного року у нас буде перша виробнича лінія в Європі! Releaf стартап зібрав €2,5 млн від Європейської комісії. Ми подали на комісію проєкт пілотної виробничої лінії целюлози з волокон опалого листя, яка вироблятиме сировину за унікальною технологією, розробленою та запатентованою компанією", – йдеться в повідомленні.

Реклама

Загальна вартість будівництва фабрики складає 3,5 мільйона євро, тому ще 1 млн євро Releaf Paper планує залучити у вигляді позики в одному із французьких банків. Крім того, загальний обсяг фінансування може перевищити 10 млн євро, адже фонд Європейської комісії також погодився додатково інвестувати у подальше масштабування проєкту.

"Згідно з затвердженим планом розвитку, Releaf Paper використовуватиме інвестиційні кошти для створення ще двох виробничих ліній у різних країнах протягом наступних п’яти років", – додали у компанії.

За інформацією Forbes, наразі стартап розглядає локації для майбутнього виробництва у Франції, Фінляндії та Україні. Реалізацію грантової програми планують розпочати у квітні 2023 року.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно