Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дорожче, ніж у Києві: Ужгород вийшов на перше місце за вартістю оренди житла

Дорожче, ніж у Києві: Ужгород вийшов на перше місце за вартістю оренди житла

Київ перестав бути найдорожчим містом України за вартістю оренди житла. Перше місце станом на квітень 2023 року займає Ужгород, де винайняти однокімнатну квартиру коштує в середньому 13 тис. грн на місяць. У Києві житло здається за 7,5 тис. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Столиця утримувала пальму першості на ринку оренди квартир усі роки незалежності України. Проте наприкінці 2022 року найдорожчим став Львів, а тепер і Ужгород, йдеться у моніторингу "ЕП".

Читайте також:
Ужгород перевершив Київ за орендою квартир: що відбувається з цінами
Реклама

Лише за останні кілька місяців ціни на оренду житла в Ужгороді зросли у кілька разів. На початку повномасштабної війни зростання відбувалося у багатьох західних областях України – через наплив біженців із регіонів активних бойових дій.

Дорожче, ніж у Києві: Ужгород вийшов на перше місце за вартістю оренди житла – 01
Реклама

Після деокупації північних територій ажіотаж пішов на спад, а разом із ним вирівнялися і ціни на оренду. Але ситуація змінилася восени – коли росія розпочала масові ракетні атаки на українську енергетику. Через чутки про "евакуацію Києва" багато хто вирішив пересидіти зиму в спокійніших областях.

І Ужгород став лідером, бо на Закарпатті було зафіксовано лише 1 ракетний удар. В інших західних областях ціни на оренду житла теж зросли, але не так сильно, як в Ужгороді. Наприклад, однокімнатні квартири у Чернівецькій області подорожчали до 7 тис. грн на місяць, в Івано-Франківській – до 4,5 тис. грн, а у Волинській – до 5,5 тис. грн.

Ще одне місто з "аномальним" зростанням цін на квартири – Львів із 11 тис. грн на місяць за "однушку". У цьому випадку ціна виявилася більш врівноваженою, ніж в Ужгороді з однієї причини: Львів велике місто, яке може вмістити більше людей, а тому конкуренція за квадратні метри нижча.

Реклама

Нагадаємо, оренда квартир у Закарпатті сильно подорожчала.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно