Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Є важливе уточнення: Нафтогаз оприлюднив роз’яснення після оголошення тарифу на газ

Є важливе уточнення: Нафтогаз оприлюднив роз’яснення після оголошення тарифу на газ

Є важливе уточнення: Нафтогаз оприлюднив роз’яснення після оголошення тарифу на газ

Газопостачальна компанія Нафтогаз України оголосила, що тариф на газ для населення із травня 2023 року залишиться незмінним. Ще рік споживачі сплачуватимуть 7,96 грн за кубометр – аж до 1 травня 2024 року.

ВІДЕО ДНЯ

У компанії наголосили, що виходили із загального стану економіки та враховувався той фактор, що війна ще триває. Наразі блакитне паливо від Нафтогазу отримують понад 12 мільйонів дворогосподарств.

Читайте також:
Діятиме з 1 травня: Нафтогаз підготував сюрприз для українців
Реклама

Водночас компанії довелось опублікувати важливе уточнення. Адже одна зі споживачок зазначила, що ціна аж ніяк не виходить 7,96 грн за кубометр, адже "ми ще за доставку платимо". На це вона отримала відповідь, що ГК Нафтогаз України є постачальником газу, та не нараховує об’єми блакитного палива. Розподіл газу – це компетенція облгазів (вони ж оператори ГРМ). Тобто, тариф залишиться попереднім і Нафтогазу й наділі потрібно сплачувати 7,96 грн за кубометр.

Відзначимо, що чинні тарифи за розподіл газу відрізняються по регіонах. Наприклад, клієнти Київгазу сплачують 0,38 грн за кубометр, водночас клієнти Закарпатгазу – 2,39 грн за кубометр. Така різниця пояснюється кількома факторами, зокрема при формуванні тарифу важливими є кількість споживачів та розмір витрат для забезпечення функціонування мережі.

Реклама

Насамкінець зазначимо, що буквально нещодавно Нафтогаз запровадив так звані "об’єднані" платіжки. Але це стосується тільки частини українців, які тепер отримуватимуть квитанції в одному файлі й за об’єм спожитого газу, і за його доставку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно