Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чиновники хочуть ввести обов’язкові декларації для заробітчан

Чиновники хочуть ввести обов’язкові декларації для заробітчан

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність ввести обов’язкові декларації для українців, працевлаштованих за кордоном. Він зазначив, що заробітчани пересилають додому щорічно близько $6,5 млрд.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він повідомив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їхні доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють "по-білому", утримують і бюджетників, і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства. 6,5 мільярда доларів", – заявив міністр.

Реклама

За його словами, ці кошти теж варто вважати доходами фізичних осіб і вони мають обкладатися податком.

"Дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так ось, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018, ці кошти ніяк в деклараціях наших субсидіантів не були вказані. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи", – додав Рева.

Реклама
Читайте також:
Робота за кордоном для українців по безвізу. Як працювати в Польщі та Чехії по біометричному паспорту?

Пізніше міністр соціальної політики України Андрій Рева пояснив, чому він вимагає декларувати заробітки українців, працевлаштованих за кордоном.

"Я сказав про необхідність декларувати доходи, щоб правильно розрахувати розмір субсидії, а не для того, щоб обкласти ці доходи податком. Інакше виходить, у заробітчан подвійна перевага над звичайними громадянами", – сказав міністр.

Реклама

"Заробітчани перебувають за кордоном, вони платять податки в країні перебування і не претендують на субсидії в Україні. Субсидії можуть отримувати тільки ті, хто живе в Україні. При цьому ті, хто бажає отримати субсидію, зобов’язані декларувати всі свої доходи: як ті, які вони отримують в Україні, так і ті, які вони отримують з-за кордону. На ділі ситуація має такий вигляд: ті, хто живе і працює в Україні, платять податки, ЄСВ, часто не можуть отримати субсидію, бо чесно декларують всі свої доходи. Саме за рахунок сплачених ними податків держава надає субсидії громадянам", – заявив Андрій Рева.

"Що стосується тих, хто отримує доходи з-за кордону, як правило, вони їх не декларують при зверненні по субсидію. В результаті, субсидія їм призначається в більшому розмірі, ніж це могло б бути, якби вони чесно задекларували свої доходи. За це свято життя платимо ми з Вами – ті, хто живе і платить податки в Україні", стверджує міністр соціальної політики.

"У першому півріччі 2018 року офіційно було переказано в Україну 6,5 млрд доларів США. У деклараціях громадян, які звертаються по субсидії, вони не відображені. А повинні бути відображені. Заробітчани, які надсилають грошові перекази в Україну, податки вже заплатили в країні перебування, тому вимагати оподаткування грошових переказів не можна – це було б подвійне оподаткування. Але коли людина звертається по субсидію, вона зобов’язана вказати цей дохід, бо ці гроші він використовує на власне споживання. Якщо вона не хоче їх декларувати – немає проблем, не звертайтеся по субсидію", – пояснив Андрій Рева.

Раніше повідомлялось, що лікарі та медсестри масово виїжджають на заробітки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно