Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уряд заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки, – ЗМІ

Уряд заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки, – ЗМІ

Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив посол Естонії в Києві Каймо Кууск, передає ERR. Цю ж новину повідомляють ряд українських видань із посиланням на слова посла Естонії.

Читайте також:
Прем’єр пропонує українцям робити за 6-8 тисяч гривень у місяць
Реклама

"Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, загалом 14 тис. осіб. Були тривалі переговори, і врешті Фінляндії вдалося вмовити Україну. Однак після доправлення перших 200 осіб до Гельсінкі уряд України припинив подальші чартерні рейси, і сезонних працівників більше за кордон не випускають", – сказав він.

Посол додав, що якщо в якійсь конкретній країні ЄС є родичі, то можна виїхати. Наземні пункти пропуску відкрито, і можна виїхати до Польщі, Румунії, Угорщини, а також Словаччини.

Реклама

Нагадаємо, що після запровадження надзвичайного стану через пандемію коронавірусу до України довелося повернути близько мільйона людей з різних держав. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ці люди могли б залишитися вдома і сприяти розвитку національної економіки.

Каймо Кууск також додав, що заборону на виїзд сезонних працівників встановлено без конкретної дати.

Також відомо, що один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії. Так, 23 квітня, на заробітки в цю країну приїхали близько 200 наших співгромадян. У найближчі два тижні у Фінляндію повинно було прибути ще більше сезонних робітників, але уряд України вирішив заборонити виїзд українців із країни.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно