Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні перед Великоднем подорожчають продукти

В Україні перед Великоднем подорожчають продукти

В Україні напередодні Великодня подорожчають деякі продукти. У ціні можуть вирости яйця, невеликий ажіотаж очікується на ну та молочну продукцію. Про це розповів експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

ВІДЕО ДНЯ

"Я хотів би сказати, що це максимум, але, якщо бути зовсім чесним, напевно, перед Великоднем ми побачимо ще зростання. Це пов’язано з ажіотажним попитом, тому побачимо як яйця перед святом виростуть у ціні. Собівартість яйця залежить від динаміки цін на комбікорм, на зернові на світовому ринку. Коли ми зараз із вам подивимося, що 60% вартості яйця – це комбікорм, а на світовому ринку кукурудза сьогодні, наприклад, підскочила на 35%, то ми розуміємо, щоб вигодувати птицю, аби довести до періоду несення яєць, треба витратити певні кошти", – говорить експерт.

Читайте також:
Супермаркети Мукачева: які акції діють та на які товари найнижчі ціни
Реклама

Також він додав, що варто пам’ятати про заробітну плату працівників птахофабрик, а мінімальна зарплата в країні зросла, а також про енергоносії, а вони теж недешеві сьогодні. Тому якщо в листопаді собівартість яйця була 1 грн 70 коп., то тепер вона становить – 2 грн 60 коп.

"За минулий рік ми з’їли менше м’яса, ніж у 2019 році. Це пряма залежність від наших доходів, адже що багатше населення, то більше м’яса і фруктів воно з’їдає, а чим бідніше, то – більше хліба і картоплі. Вартість м’ясних продуктів за рік змінилася найменше серед інших продуктів харчування – на 7,5%. Так, перед святами виникне невеликий ажіотаж, але ціни на м’ясні продукти дуже високо не піднімуться, адже люди стали їсти менше м’яса. На молочну продукцію також не очікується значне зростання цін", – зазначає Пендзин.

Реклама

Як аргумент експерт наводить те, що худобу вже виганяють на відкриті пасовища. Крім того, збільшується молоко сировини. "До того ж у нас є Польща, яка активно поставляє на український ринок молочну продукцію. Не думаю, що буде суттєва зміна ціни", – підкреслив фахівець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно