Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олена Ціва: “Бізнес тоді успішний, коли відчуваєш потреби людей”

Олена Ціва: “Бізнес тоді успішний, коли відчуваєш потреби людей”

Олена Ціва: “Бізнес тоді успішний, коли відчуваєш потреби людей”

Успіх — це завжди результат кропіткої праці та реалізації задуманих ідей. А у бізнесі — ще й вміння відчути тенденції ринку та його подальші перспективи. Олена Ціва — педагог за освітою, але нині – успішна бізнес-вумен, яка разом з чоловіком активно розвиває власну справу – компанію, яка займається послугами з опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Компанію, яка є успішною на Закарпатті і активно розвиває міжнародну співпрацю. Пані Олена у розмові розкрила секрети успіху власної справи, а також розповіла про те, наскільки важливо підтримувати молодь у наш час.

ВІДЕО ДНЯ

– Розкажіть, будь ласка, з чого почався ваш шлях у бізнесі?

– Це була ідея мого бізнес-партнера, який вчасно зрозумів, що надання послуг кондиціонування є вільною нішею. Потім виникла ідея продавати товари для здоров’я. Однак, в той момент вони не були актуальними. Утім, люди питали, чи не маємо ми щось для сауни. І ми зрозуміли: якщо люди говорять – отже, їм потрібно. І ми відкрили відділ “Все для сауни”.  Ми зрозуміли, що потрапили точно в ціль. І завдяки відчуттю ринку робота була протягом цілого року. Адже сауни потрібні взимку, а кондиціонери — влітку.

Реклама
Олена Ціва: “Бізнес тоді успішний, коли відчуваєш потреби людей” – 01

Утім, ми вирішили вийти і за межі цих ніш. І зайнялись встановленням систем вентиляції. Наразі ми вже працюємо з клієнтами комплексно. Тобто, одна компанія обслуговує повний цикл надання послуг. А, отже, це гарантія їхнього спокою і якісного надання послуг. Яскравий приклад такої комплексної роботи – це футбольна академія “Мункач” у селі Дерцен, де ми зайнялись і системами водопостачання і водовідведення. І навіть проводили комунікації до пожежної системи. І встановленням цих систем займався не якийсь аутсорс, а наші власні бригади. 

Реклама
Читайте також:
"Мріяти потрібно завжди!", – Олена Ціва, засновниця першого мукачівського жіночого клубу

– Тобто, основний секрет будь-якого бізнесу – це вміння відчути потреби людей, і, власне, самі тенденції ринку.

– Саме так. Я завжди своїм працівникам кажу: “Коли клієнт Вам щось говорить, то обов’язково слухайте і читайте між рядками. Вмійте відчувати ринок”. 

Реклама

– Звісно, в бізнесі важливим є не лише відчуття ринку, але й наявність певних принциів. Якими є Ваші корпоративні цінності?

– Перше – наші працівники розуміють те, що клієнт завжди правий. Це не популізм і пусті слова. Я завжди вимоглива до надання тих чи інших послуг для клієнтів. Кожні два тижні здійснюється контроль дзвінків клієнтам для того, аби виправляти несправності. Крім того, проводяться зустрічі з працівниками для обговорення ситуації з клієнтами та між собою всередині компанії. Бо несервісність всередині впливає на надання послуг нашим клієнтам.

По-друге, ми плекаємо сімейні цінності.  Для нас важливими є і сім’ї наших працівників. Наприклад, наші жінки отримують додатковий вихідний день в час свят чи подій в житті їх дітей. Адже для дитини завжди є важливою присутність батьків.  Крім того, ми проводимо корпоративи, під час яких працівники приходять зі своїми сім’ями. І третій аспект — це якість понад усе. Ми з повагою ставимось до наших партнерів і конкурентів. І лише якісними послугами ми конкуруємо. 

– Не секрет, що Ви також сповідуєте і цінності збереження навколишнього середовища...

– Звісно. Так, ми сортуємо сміття. У власному офісі поставили окремий контейнер для вживаних батарейок. Біля кавоварки є тубус для одноразових картонних стаканчиків, з яких потім роблять блокноти. Намагаємось використовувати мінімум одноразового пластику. Ми придбали багаторазовий посуд для пікніків. Також у нас продається техніка класу А+, А++.  Є і теплові насоси зовнішнього користування, які є енергоефективними. Тому, хоч і на початку ціна товару ніби здається дорогою, але клієнт має розуміти, що ці вклади в техніку з часом окупляться. 

Олена Ціва: “Бізнес тоді успішний, коли відчуваєш потреби людей” – 02

Збереження навколишнього середовища є непоганою і власною соціальною ініціативою. Знаю, Ви також ініціювали і проєкт “Жіночий клуб”, який об’єднував багатьох активних жінок.

Реклама

Так, я створила цей проєкт, бо відчувала, що роль мами для мене занадто вузька. Жіночий клуб — це ніша, яка дала можливість розвиватись зі схожими, як я, жінками. Це кейс для розвитку особистості. Бо з подружками розмовляти – це одне. А тут ти спілкуєшся з людьми, які сильніші, розумніші за тебе, які живуть в іншому середовищі. Це своєрідна колаборація жіночої енергії і спосіб зруйнувати комплекс меншовартості. Адже не лише спікери були прикладами для нас. Але і кожна учасниця клубу розуміла, що може бути прикладами для інших жінок, дівчат. Під час існування “Жіночого клубу” я бачила, як дівчата створювали і розвивали свої власні справи. І це додавало додаткових сил. Хоча і довелось цей проєкт закрити в силу того, що я стала СЕО компанії. 

– Утім зараз соціальна складова Вашого бізнесу – це підтримка профтехосвіти у Мукачеві. Розкажіть, будь ласка, у чому полягає Ваша підтримка закладів профтехосвіти?

– Світ дуже стрімко розвивається. А з ними і технології. І тут спрацювало моє педагогічне начало. І я помітила, що сучасна освіта не встигає за швидким темпом розвитку технологій. І тому молоді люди через згадані обставини не мають основи, на яку могли б ми додавати компетенції, аби згодом ставати інженерами високого класу. Сучасна освіта постійно має пристосовуватись до нових умов. Тому ми активно підтримуємо ВПУ №3 м. Мукачева.

Це мотиваційні зустрічі, це матеріальна допомога у вигляді сучасного обладнання, на якому практикуватимуться учні. Я не можу, на жаль, побудувати стадіон, майданчики. Але я можу допомагати готувати спеціалістів, які могли б отримувати необхідний рівень освіти. І можливо, принесли б користь і навіть нашій компанії. Які могли б вдома працювати, а не шукати роботу в Чехії, Польщі, Угорщині чи Німеччині. І училище отримало необхідну техніку.

І це є нашим вкладом в молодь. Аби вона розвивалась, мала роботу, встигала за тенденціями світу, а не йшла за шкідливими звичками

– Дякую за розмову. Успіхів Вам у ваших справах!

Реклама

 Матеріал підготовлено в рамках спільного проекту Українського кризового медіацентру та Естонського центру східного партнерства.

#успішнаУкраїна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно